Idol 2023 marknadsföring banner

Stora bluffen i Gift vid första ögonkastet avslöjad – gifte sig aldrig

31 maj, 2022 
Märtha
Gift vid första ögonkastet är slut för i år.
Nu avslöjar SVT bluffen bakom programmet.
Ett av paren var aldrig gifta – trots att tittarna fick se att de sa ja till varandra.
Annons
Märthas besvikelse direkt efter vigseln i Gift vid första ögonkastet
Märthas besvikelse direkt efter vigseln i Gift vid första ögonkastet

Igår sändes upplösningen av årets säsong av Gift vid första ögonkastet. Årets upplaga var kantad av förälskelse, bråk och en uppbyggd kuddvägg.

Dessvärre så fick tittarna igår vetskapen att inget av paren valt att hålla ihop efter programmet. Det var ett av paren – nämligen Louise och Jonas – som gav det ett ärligt försök, både en och två gånger. Men nyligen tog de beslutet att gå skilda vägar en gång för alla.

Märtha har fått utstå hat efter programmet

Märtha Bonnevier, 33, och Axel Kratzs, 28, hade en tuff start. Bristen på attraktion från Märthas håll tog över och det blev redan på bröllopet stel stämning mellan dem.

Annons

Märtha markerade snabbt genom att inte vilja bo ihop med Axel under experimentet och under bröllopsresan valde hon att bygga upp en enorm kuddvägg i dubbelsängen. Något som lett till starka reaktioner på sociala medier hos tittarna.

I det sista avsnittet berättar Märtha att hon fått utstå mycket hat efter att programmet sändes på tv.

– Jag har fått höra att jag mobbat Axel hårt. Att det är en skandal hur jag betett mig, säger Märtha.

Men detta är något Axel inte alls håller med om.

– Jag tycker inte att hon varit elak mot mig, förklarar Axel.

Den stora bluffen i Gift vid första ögonkastet

Axel och Märtha valde att avsluta experimentet långt innan slutvalet, deras olikheter tog helt enkelt över och de kände inte att det fanns något att bygga på.

Något som tittarna däremot inte fick se var att paret inte behövde ansöka som skilsmässa – anledningen? De var aldrig gifta.

Detta trots att tittarna fick se Axel och Märtha säga ja till varandra under bröllopet – men de blev aldrig juridiskt gifta som de andra paren blev.

Annons

SVT:s projektledare Martina Pettersson skriver såhär i ett meddelande till Expressen:

Det stämmer att Märtha och Axel inte blev juridiskt gifta. Denna säsong har det skett ett undantag. På grund av pandemin fanns det en fördröjning i handläggningen av registreringen och när produktionen förstod att äktenskapet sedan gick mot sin upplösning så valde man att avbryta den byråkratiska delen av handlingen”.

FOTO: SVT

Annons