ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kalle Norwald om Axel och Märtha: ”Vi gjorde en dålig matchning”

06 maj, 2022 
Kalle Norwald om Axel och Märtha
Gift vid första ögonkastet är mitt uppe i en rafflande säsong.
Paret Axel och Märtha har valt en lite annorlunda väg än resterande par och tittarna har varit skeptiska mot matchningen.
I en intervju med Hänt berättar den podd-aktuella terapeuten Kalle Norwald om sin syn på saken.
Annons
Märthas besvikelse direkt efter vigseln i Gift vid första ögonkastetBrand logo
Märthas besvikelse direkt efter vigseln i Gift vid första ögonkastet

Det populära dejtingprogrammet Gift vid första ögonkastet är tillbaka med en åttonde säsong. Programmet går ut på att par, som aldrig tidigare har träffats, gifter sig direkt när de äntligen får möta varandra första gången. Sedan ska de leva med varandra i fyra veckor och därefter avgör de om de vill fortsätta vara gifta eller skilja sig.

Konceptet har verkligen gått hem i stugorna och terapeuten Kalle Norwald, som är en av tre som plockar ut matchningarna, beskriver processen för Hänt.

– Vi träffar deltagarna flera gånger var för sig. Vi vill komma ner på djupet för att göra så bra matchningar som möjligt för att kärlek ska kunna blomstra. Vi är inte ute efter skandal-tv, sen kan det hända ändå, stundtals, säger Kalle.

Annons

Kalle Norwald är dessutom inte bara aktuell i rutan just nu, utan har också startat podcasten Hur är det med sexlivet?, som finns att lyssna på på Acast.

Kritik mot Gift vid första ögonkastet efter händelsen

I år har säsongen kantats av en mindre skandal – matchningen mellan Axel, 28, och Märtha, 33, blev inte riktigt som någon hade tänkt sig. Märtha väljer nämligen att inte bo med Axel under de fyra veckorna.

– Var jag fastnar är liksom att jag inte känner någon attraktion. Det är jättejobbigt att ens säga men så är det liksom och jag kan ju inte hjälpa det, förklarar Märtha för Axel i programmet.

I sociala medier har kritiken inte varit nådig. Många är skeptiska till att man ens parade ihop Axel och Märtha från första början.

Annons

”Axel och Märta var ett misslyckande från första början. I nästa säsong kanske ni ska fokusera lite mer på deltagarnas checklista av utseende hos en partner lite mer än annat”, skriver en person i en kommentar.

SVT-profilen bryter tystnaden efter tittarnas kritik

När Hänt pratar med Kalle, som alltså jobbar med paren under säsongen, frågar vi hur han ser på situationen.

– Vi terapeuter under- och överskattade vissa saker. Vi gjorde en dålig matchning helt enkelt, det är en del av det. Det ska vi ta ansvar för, säger Kalle och fortsätter:

– Det som var fel var väl att attraktion inte uppstod och då var nyfikenheten inte tillräckligt stor. Vilket bara är mänskligt.

Kalle Norwald om utmaningen i Gift vid första ögonkastet

Kalle berättar att de varje år möts av kritik, något han beskriver som den största utmaningen med att jobba med programmet.

– Det kan vara allt från uppenbart dåliga matchningar till för bra matchningar, det blir tråkigt för tittaren att se.

– Den största utmaningen är att hantera tittarreaktionerna, som ibland kan vara väldigt onyanserade. Man får se människor i grupps värsta sidor. Både kärlek och hat. Det kan jag tycka är den svåraste biten.

Vi ser fram emot att fortsättningsvis följa paren under deras resa. Och sanningen är den att de redan har börjat med förberedelserna inför nästa säsong!

FOTO: SVT/Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Annons