ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

SVT:s ord om Gift vid första ögonkastet-paret efter tittarkritiken

02 maj, 2022 
GIFT VID FÖRSTA ÖGONKASTET 2022
Axel och Märtha är ett av paren i årets säsong av Gift vid första ögonkastet.
Efter att ha genomgått en rad personlighetstester matchades de ihop av experter med målet att bli kära.
Men många tittare har reagerat på att det saknas attraktion mellan dem.
Nu berättar SVT för Hänt hur de ser på saken.
Annons
Märthas besvikelse direkt efter vigseln i Gift vid första ögonkastetBrand logo
Märthas besvikelse direkt efter vigseln i Gift vid första ögonkastet

Årets säsong av Gift vid första ögonkastet är äntligen igång och precis som vanligt så får tittarna följa fyra par på deras resa till att hitta äkta kärlek. åtta deltagare matchas ihop av experter med målet att bli kära och leva lyckliga i alla sina dagar.

Något som dock skiljer sig från föregående säsonger är att deltagarna får varandras hemnycklar. Därmed kan de skapa sig en uppfattning om deras partner baserat på hur det ser ut hemma hos dem. Efter det steget bestämmer paren vem de helst vill bo hos och den ena flyttar då in hos den andre.

Ett par som däremot valt ett lite annat upplägg är Axel, 28, och Märtha, 33. Precis som de andra paren skulle de bestämma vem de helst ville bo hos, men allt kändes inte helt rätt för Märtha och de bestämde istället för att inte bo ihop under experimentets gång.

Annons

Därför bor inte Märtha och Axel tillsammans – avvikande beslutet

Paret bestämde sig till en början för att bo hos Märtha, men planerna ändrades efter att Märtha berättat om känslorna för Axel.

– Jag har det lite kämpigt, jag förstår ju att det märks på mig. Jag tycker du är en så genuint fin person och jag vill liksom bara vara snäll mot dig och det blir snällt för mig att vara ärlig mot dig så här tidigt, säger hon till Axel i programmet och fortsätter:

– Var jag fastnar är liksom att jag inte känner någon attraktion. Det är jättejobbigt att ens säga men så är det liksom och jag kan ju inte hjälpa det.

Tittarnas reaktioner om situationen med Märtha och Axel

Att det är kämpigt med attraktionen från Märthas håll är något som tittarna lagt märke till. På sociala medier är det nu många som uttrycker sin åsikt.

”23 min in i avsnitt 3 och jag behövde pausa. Nu hoppas jag vi kan få diskutera deltagarna och programmet utan att ni stänger av kommentarerna eller tar bort. Med det sagt, fysisk attraktion är A och O vid första ögonkast, ni kan försöka mixa in emotionella och andra faktorer i det hela men känner man ingen fysisk attraktion så faller det. Axel och Märta var ett misslyckande från första början. I nästa säsong kanske ni ska fokusera lite mer på deltagarnas checklista av utseende hos en partner lite mer än annat, det har ju inte fungerat så bra hittills”, skriver en person.

Annons

”Kvinnan i cityparet var ju inte ens genuint intresserad av att prova detta”, skriver en annan.

I kvällens avsnitt åker Märtha och Axel på sin bröllopsresa. Båda är bra med djur så experterna bokade en resa till en lantlig idyll med mycket djur och natur åt dem. Men när det blir läggdags väljer Märtha att bygga upp en liten mur av kuddar som delar sängen i två. Detta då hon värnar om sin integritet.

SVT:s svar efter händelsen med Märtha och Axel

Med andra ord är frågan; finns det verkligen potential för paret om inte attraktionen finns? I ett meddelande till Hänt berättar SVT nu hur man ser på saken.

”Det har hänt förut i Gift vid första ögonkastet att attraktion inte har uppstått och det är såklart en smärtsam situation för alla inblandade. Vi försöker hantera det så medmänskligt som möjligt och tvingar ingen, även om juridiken i princip skulle tillåta det. Med hjälp av våra psykologer försöker vi få paren att hitta motivationen att fortsätta. I Märtha och Axels fall får ni vänta och se hur det hela utvecklas. I nästa avsnitt är det dags för bröllopsresa”, skriver Martina Pettersson till Hänt, projektledare på SVT.

Annons

Deltagarens ord om knepiga situationen

Hänt har även varit i kontakt med deltagaren Martin, 35, som gifter sig med Jonas, 30, i programmet. Nu berättar han hur han ser på situationen som uppstått mellan Märtha och Axel.

– Programmet är så genuint. Eftersom vi inte är skådisar så kan jag verkligen förstå dem båda. Det är ju detta som kan hända. Ska inte tala för dem men det är mycket man tänkte innan, att ”så här kommer jag reagera”, men det vet man ju inte förrän man är med om något, säger Martin till Hänt.

– Eftersom man inte är skådis kan man inte fejka. Då kan det bli såhär, det är ju äkta känslor som kommer fram. Jag lägger ingen värdering i någon av dem, men jag förstår att det kan bli så när två okända människor möts.

Hänt har sökt Märtha och Axel. Märtha väljer att inte kommentera saken vidare.

FOTO: SVT

Annons