Så gick det sen för paren i Gift vid första ögonkastet

Så gick det sen för paren i <span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Gift vid första ögonkastet </span>

Ännu en säsong av Gift vid första ögonkastet har passerat.
Så har det gått för paren i programmet – tio månader efter inspelningarna.
Märthas besvikelse direkt efter vigseln i Gift vid första ögonkastet
0:46

Efter reklamen: Märthas besvikelse direkt efter vigseln i Gift vid första ögonkastet

(0:46)

Slå på ljud

Årets säsong av Gift vid första ögonkastet har lidit mot sitt slut. Programmet där par matchas ihop med hjälp av experter för att sedan gifta sig med varandra första gången de ses.

Efter att ha bott med varandra i fyra veckor får de sedan ta beslutet om de vill fortsätta att vara gifta eller om de väljer att skilja sig. Här kan du läsa hur det har gått för paren tio månader efter inspelningarna.

Så gick det sen för Märtha och Axel

Märtha Bonnevier, 33, och Axel Kratzs, 28, var det första paret att hoppa av experimentet – efter endast två veckor.

Snabbt märktes det att attraktion saknades och Märtha va tydlig redan från början med att hon inte ville att de skulle bo ihop under experimentet. De åkte iväg på sin bröllopsresa och gav det en chans, men inte långt därefter tog de beslutet att avsluta sin gemensamma resa.

I det sista avsnittet av programmet berättar Märtha att de faktiskt haft lite kontakt efter inspelningarna, men bara som vänner.

– Vi har setts efter och skrattat och haft kul åt mycket av det här tillsammans, säger Märtha.

När de två gästade Morgonpasset i P3 berättade de hur de lever idag.

– Jag är singel fortfarande, svarade Axel varpå Märtha fyllde i:

– Jag dejtar, men är inte i relation.

Så gick det sen för Hans och Bodil

Hans Hellberg, 45, och Bodil Olsson, 41, hade en minst sagt speciell start på sin resa. Bodil ångrade sig nämligen både en och två gånger innan det blev något bröllop.

Men sen kom dagen då de gifte sig och de blev snabbt ett favoritpar som många trodde stenhårt på. Men någon kärlek mellan paret blev det inte. De valde nämligen att avsluta experimentet innan beslutet skulle tas.

– Jag hade gärna kört klart hela resan ut, även om vi inte hittade varandra till 100%. Jag blev förvånad, förklarar Bodil.

Hans säger att det kan vara så att han blev kär i kärleken under deras första gemensamma dagar, för att sedan inse att de är alldeles för olika.

– Det fanns inte det jag ville kämpa för, säger Hans.

Så gick det sen Jonas och Martin

Jonas Strömqvist, 31, och Martin, 35, gav sig verkligen hän och la ned mycket tid på sin relation. Trots detta tog olikheterna över och de båda var överens om att begära skilsmässa när experimentet var slut.

Men kort efter inspelningarna hittade Jonas kärleken och har både flyttat in hos sin nya kärlek och bytt jobb. Något han berättar om i det sista avsnittet.

– Jag har blivit sambo med mitt livs stora kärlek. Flyttat till ny stad och har ett nytt jobb. Vi matchade på Tinder precis efter inspelningarna. Det klickade väldigt bra. Så nu bor jag här i Linköping tillsammans med honom och lever verkligen det liv jag vill leva, säger Jonas i programmet.

För Hänt berättar Martin att han fortfarande lever som singel.

– Jag har ju mycket vänner och mycket happenings och grejer och så. Men jag är fortfarande singel, säger han.

Så gick det sen för Louise och Jonas

Jonas Lundmark, 32, och Louise Gustafsson, 31, var det enda av de fyra paren som valde att fortsätta vara gifta och såg ut att vara upp över öronen förälskade i varandra.

Därför kom det som en chock när vi möttes av beskedet att paret nu gått skilda vägar. Louise berättade att de tillbringade ett fint halvår tillsammans, men att det sedan inte funkade längre.

– Vi hade en jättefin sommar tills Jonas tryckte på den berömda escape-knappen och det slutade med att vi skiljde oss. Nu under våren så försökte vi ge relationen en till chans men det upprepade sig igen. Så nu är jag nybliven singel sedan bara några dagar. Så jag är lite sorgsen, berättar Louise i det sista avsnittet.

Jonas verkar även han otroligt berörd av att det slutade som det gjorde för han och Louise.

– Det är tufft, det är sorgligt såklart. Det känns som att man ger sig in i en relation för att det ska hålla. Och vi gav det en chans både en och två gånger. Men ingen ville att det skulle sluta såhär, säger Jonas.

FOTO: Janne Danielsson /SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN