TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Så är Axel och Märthas kärleksliv idag – efter Gift vid första ögonkastet

10 maj, 2022 
Kärleksresan mellan Axel och Märtha i Gift vid första ögonkastet fick ett abrupt slut.
Såhär ser deras kärleksliv ut idag – efter floppen i programmet.
Annons
Märthas besvikelse direkt efter vigseln i Gift vid första ögonkastetBrand logo
Märthas besvikelse direkt efter vigseln i Gift vid första ögonkastet

Något som blivit en riktig snackis i säsongens Gift vid första ögonkastet är relationen mellan Märtha, 33, och Axel, 28.

De matchades ihop av experter i hopp om att finna kärleken i varandra och fortsätta sin kärleksaga efter programmet – något som inte kom att ske. Sanningen är den att paret halvvägs in i programmet valde att hoppa av experimentet.

– Jag känner lite om jag ska vara ärlig att ju mer jag lär känna Märtha desto mer ointresserad börjar jag bli. Först kände jag att det inte var så lätt, det tog två dagar innan jag tog mitt beslut. När jag väl gjorde beslutet kände jag mig säker. För jag tycker kanske inte att vi ska fortsätta, säger Axel i programmet.

Märtha var inne på samma bana.

Annons

– Jag upplever att vi hittar mer olikheter och motsättningar än likheter som skulle kunna indikera en match. Det här räckte. Vi kommer inte leva lyckliga i alla våra dagar tillsammans. Utan vi får ha en skilsmässa i registret, säger Märtha.

Avsaknad av attraktion deltagarna emellan

Attraktion var något som saknades mellan deltagarna från första gången de träffades och därmed uppstod ingen gnista mellan dem.

– Det som var fel var väl att attraktion inte uppstod och då var nyfikenheten inte tillräckligt stor. Vilket bara är mänskligt, säger Kalle Norwald, en av terapeuterna i programmet, till Hänt.

Trots sin tröga start valde det då gifta paret att åka iväg på sin bröllopsresa och ge det en chans. Men kort därefter valde alltså paret att gå skilda vägar utan att slutföra experimentet.

Annons

– När vi människor hittar ett fel har vi en tendens att vilja hitta ännu fler fel. Det ligger lite i alla människors vana, berättar Kalle.

Så lever Axel och Märtha idag

Deras gemensamma resa i Gift vid första ögonkastet gick inte som de hade hoppats på. Men de verkar åtminstone vara på god fot idag – de gästade nämligen P3 tillsammans för att berätta om sin resa.

Här avslöjar de också hur sina kärleksliv ser ut – efter programmet.

– Jag är singel fortfarande, säger Axel.

Och Märtha hakar på.

– Jag dejtar, men är inte i en relation.

FOTO: SVT

Annons