BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

SVT:s svar – efter Märtha och Axels avhopp i Gift vid första ögonkastet

09 maj, 2022 
MÄRTHA, AXEL, GIFT VID FÖRSTA ÖGONKASTET 2022
Axel och Märtha matchades ihop av experter i hopp om att gifta sig och leva lyckliga i alla sina dagar. Men redan vid första ögonkastet märkte paret att något saknades.
Nu sker det historiska: de hoppar av experimentet helt.
Annons
Märthas besvikelse direkt efter vigseln i Gift vid första ögonkastetBrand logo
Märthas besvikelse direkt efter vigseln i Gift vid första ögonkastet

Årets säsong av Gift vid första ögonkastet är igång och nytt för i år är att vi får följa fyra par på deras resa till att hitta äkta kärlek. Tidigare år har vi bara fått följa tre par.

Men redan efter fem avsnitt har det minst sagt hunnit ske ett och annat och nu blir det bara tre par kvar att följa. Märtha, 33, och Axel, 28, väljer nämligen att hoppa av experimentet helt och hållet.

Axel och Märtha har haft det lite kämpigt. Redan i första avsnittet berättade Märtha att hon inte egentligen ville pussa Axel, men hon gjorde det ändå för att det skulle se bättre ut.

– Så skulle vi pussas på bröllopsbilderna, trots att jag inte ville. Och vid något tillfälle under bröllopsmiddagen, men det var på något sätt hela situationen. Det är väldigt konstigt och väldigt obekvämt att kyssa nån man inte vill kyssa, sa Märtha då.

Annons

SVT:s svar om bristen på attraktion

Att det inte finns någon attraktion mellan Märtha och Axel är även något som tittarna lagt märke till. Detta baseras på olika detaljer, bland annat att de var det enda paret som valde att inte bo ihop, men också den biten att Märtha byggde upp en vägg av kuddar i sängen på deras bröllopsresa.

SVT berättar för Hänt hur man ser på situationen kring att attraktion saknades mellan Märtha och Axel.

”Det har hänt förut i Gift vid första ögonkastet att attraktion inte har uppstått och det är såklart en smärtsam situation för alla inblandade. Vi försöker hantera det så medmänskligt som möjligt och tvingar ingen, även om juridiken i princip skulle tillåta det. Med hjälp av våra psykologer försöker vi få paren att hitta motivationen att fortsätta. I Märtha och Axels fall får ni vänta och se hur det hela utvecklas. I nästa avsnitt är det dags för bröllopsresa”, skriver Martina Pettersson till Hänt, projektledare på SVT.

Annons

Därför går äktenskapet inte att rädda – Fredric Bohms teori

Psykologen Fredric Bohm har varit väldigt angelägen om att rädda äktenskapet mellan Märtha och Axel. Men han säger att det inte går att tvinga människor till att gå i parterapi.

– Om de verkligen vill det här, då ska vi jobba stenhårt på att få ihop dem. Men är det så att deras mående eller integritet är i fara då tycker jag att det är bättre att de kliver av det här experimentet innan det är så att de far illa eller mår dåligt, säger Fredric.

Och äktenskapet gick tyvärr inte att rädda. Nu väljer Axel och Märtha att hoppa av experimentet helt och avsluta sin resa i Gift vid första ögonkastet.

– Jag känner lite om jag ska vara ärlig att ju mer jag lär känna Märtha desto mer ointresserad börjar jag bli. Först kände jag att det inte var så lätt, det tog två dagar innan jag tog mitt beslut. När jag väl gjorde beslutet kände jag mig säker. För jag tycker kanske inte att vi ska fortsätta, säger Axel i programmet.

Märtha var inne på samma bana.

– Jag upplever att vi hittar mer olikheter och motsättningar än likheter som skulle kunna indikera en match. Det här räckte. Vi kommer inte leva lyckliga i alla våra dagar tillsammans. Utan vi får ha en skilsmässa i registret, säger Märtha.

Hänt har tidigare varit i kontakt med Märtha som inte vill kommentera saken ytterligare. Även Axel har valt att inte återkoppla om situationen.

FOTO: SVT

Annons