TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Big Brother läggs ned – här är anledningen till varför programmet skrotas

27 dec, 2021 
Arantxa Álvarez i mönstrad klänning. Rickard Andersson och Ebba Berglund kyss 2011.
Efter den långa väntan står det nu klart att det inte blir några fler säsonger av Big brother.
Nu förklarar TV4 varför de inte fortsätter med den skandalomsusade tv-såpan.
Annons
Så blir nya Big BrotherBrand logo
Så blir nya Big Brother

Sedan år 2000 har Big brother sänts i omgångar på olika svenska tv-kanaler. Det är ett minst sagt skandalomsusat program, som har följts och älskats av många.

Men det är såklart inte bara drama som föds i programmet. Det finns även kända programledare och deltagare som fått sina genombrott i programmet.

Big brother – kändisar som har varit med genom åren

En av de kanske mest kända deltagarna är Linda Thelenius, 47, före detta Rosing. Linda var med i programmet år 2003 och skapade då många rubriker, bland annat när hon hade sex i huset Micke Lindgren framför tv-kamerorna. Då sändes programmet på Kanal 5.

Sångerskan, programledaren och krönikören Kitty Jutbring, 44, var med i programmet ett år innan Rosing.

Folkkära programledaren Gry Forsell, 48, ledde programmet år 2011 och 2012. Även mediaprofilen Hannah Widell, 46, har varit programledare för det populära programmet.

Big brother-programledaren Gry Forssell tillsammans programchef Anton Glanzelius och exekutiv producent Pelle Porseryd år 2011
Big brother-programledaren Gry Forssell tillsammans programchef Anton Glanzelius och exekutiv producent Pelle Porseryd år 2011. På den tiden sändes programmet i TV11.

Förra årets säsong av Big brother

Förra året 2020 sändes Big Brother för första gången på nytt efter ett uppehåll på fem år. Det blev, utan undantag, en säsong full av skandaler och bråk.

Annons

Här är några av förra årets mesta skandaler:

En av de medverkande Julia Löfgren sprang in i duschen där flera av de andra deltagarna hade fest, och kissade framför alla.

Deltagarna Isabel Pereira och Kim Kamal fick lämna Big Brother-huset i Farsta utanför Stockholm, efter att de uttryckt sig kränkande om judar.

Vinnaren Sami Jakobsson förhördes av polis under pågående inspelning. Enligt Nyheter24, så ska även Sami ha kopplingar till vit makt-rörelsen.

Här blir vinnaren Sami Jakobsson en miljon rikare under finalen av Big brother 2020. Då sändes programmet i TV4.
Här blir vinnaren Sami Jakobsson en miljon rikare under finalen av Big brother 2020. Då sändes programmet i TV4.

Nu läggs Big brother ner – TV4:s satsning misslyckades

Förra året sändes programmet i TV4. Men nu slopas realityprogrammet från tv-kanalens tablå. Anledningen? Dåliga tittarsiffror.

Det stämmer att det inte blir något nytt Big brother i vår. Big brother hade en väldigt engagerad publik, men den var tyvärr lite för liten så vi kommer satsa på andra spännande realityprogram under nästa år istället”, skriver kanaldirektören på TV4, Fredrik Arefalk, i ett sms till Aftonbladet.

Vilka andra spännande program det rör sig om kan kanalen ännu inte avslöja.

Det är något vi kommer att återkomma till vid ett senare tillfälle”, fortsätter Fredrik.

FOTO: Big Brother, Maja Suslin / TT

Annons