LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Julia Löfgren om relationen med Sami Jakobsson efter Big Brother

11 sep, 2020 
Linnea Lundgren
Julia Löfgren
Julia Löfgren blev snabbt känd som en av de färgstarkaste karaktärerna i årets Big Brother. Men hur lever hon egentligen utanför huset – och hur är relationen med vinnaren Sami?
✔︎ Nya kärleksbeskedet – efter oväntade mötet: ”Det finns inga fel”.
✔︎ Egna orden om bråket med Martin och Jasmine.
✔︎ Avslöjandet om relationen med Sami.
Annons

Julia Löfgren blev snabbt en populär deltagare i årets Big Brother. Nu berättar hon för Hänt om livet utanför huset.

Julia Löfgren, 30, gick in i årets säsong av Big Brother med målet att få leva ut allt det där hon inte kan göra på utsidan. Hemma är hon en ganska lugn tjej som gillar att umgås med sin hund och dricka te tillsammans med grannarna. Något som svenska folket kanske kan ha svårt att tro då hon i huset snabbt blev känd för galna utspel och stökiga fester. Det vi hemma i sofforna inte visste var dock att Julia hela tiden hade en plan med sitt agerande.

– Det var verkligen strategiskt. En plan för hur jag skulle överleva där inne utan att dö av tristess. Planen var att alltid bli full och göra bort sig på en fredag eller lördag för då kunde jag spendera söndagen, då det aldrig händer något annars, med att låtsas ha dåligt samvete och be om ursäkt. Jag satt på “familjemötena” och låtsades som att jag hade ångest över saker fast jag egentligen inte brydde mig ett skit. Allt var enligt min plan, säger Julia i en intervju med Hänt.

Annons

Trots det medger Julia att allt inne i huset inte riktigt blev som hon trodde. Väl i programmet glömde hon av omvärlden och i 100 dagar var det bara deltagarna inne i huset som existerade. Det menar hon också är anledningen till den romans med Daniel Glasman. Trots att de båda verkade finna varandra inne i huset avslutades romansen snabbt så fort kamerorna slutade rulla.

– Man blir så lost där inne. Man anpassar sig liksom efter den gruppdynamiken därinne och när man inte får träffa någon annan så händer det saker som inte skulle hänt utanför huset.

Så det blev ingenting mellan dig och Glasman utanför huset?

– Nej, tacka gode gud för det! Vi har ju setts efter programmet men bara som kompisar. Jag har inga känslor för honom.

Orden om bråket: ”Håll käften”

Någon hon däremot fick starka känslor för inne i huset är årets vinnare Sami Jakobsson, 26, som hon snabbt knöt band med. Efter programmet har de träffats flera gånger och i långa perioder har Sami åkt  från Köping för att bo tillsammans med Julia i hennes lägenhet i Stockholm.

– Han ligger faktiskt här och sover i min säng just nu, säger Julia när Hänt pratar med henne.

Sami Jakobsson
Sami Jakobsson vann årets Big Brother.

Men något mer än en väldigt starkt vänskap finns det heller inte där.

– Haha nej, vi är bara polare. Direkt efter programmet sågs vi hela tiden. Sami kunde komma hot med sina kompisar och bo här i flera dagar. Men nu var det två månader sen vi sågs så jag ringde igår och sa att “nu får du fucking komma hit” och så kom han. Det är jättemysigt.

Annons

Men det kommer aldrig bli mer än vänskap?

– Nää men det är fortfarande jättemånga som skriver på Instagram och säger att vi borde bli ett par för at vi är så gulliga tillsammans. Dem är jättesöta men vi är bara kompisar, berättar Julia och skrattar.

Det är dock inte alla som Julia drar jämt med efter årets Big Brother. Jasmine Armstrong, 26, och Julia fann varandra tidigt i programmet och bildade tillsammans med några deltagare en pakt. Men då Jasmines nuvarande pojkvän och sambo Martin Forstén, 30, gjorde entré i programmet började relationen vännerna emellan att ruckas.

Lagom till finalen verkade dock stämningen mellan det forna radarparet vara god till dess att Jasmine i en live på Facebook riktade allvarliga anklagelser mot både Julia och vännen Amilia Stapelfeldt, 25.

– Julia och Amilia samarbetar i att trakassera mig, min sambo och andra vänner till mig just för tillfället, sa Jasmine i liven då.

Annons

Att Julia och Amilia på något sätt skulle betett sig illa mot Jasmine efter programmet är något som Julia dock inte alls kan hålla med om.

Jsamine Armstrong och Martin Forstén
Jasmine Armstrog och Martin Forstén fann varandra i Big Brother-huset.

– Det är så jävla töntigt att dra upp mitt namn offentligt sådär. Jag har inte ens haft någon kontakt med varken Martin eller Jasmine. Och hennes vänner? Jag vet inte ens vilka hennes vänner är. Det stämmer inte. Sen att hon ber oss “låta henne vara” efter att hon anklagat oss. Håll käften, nämn inte mitt namn då. Det är klart jag kommer vilja försvara mig.

Mystiska kärleken

Utanför huset har livet gått vidare för Julia. Hon trivs bra på jobbet som nageltekniker på en salong på Södermalm i Stockholm där hon efter sin medverkan i Big Brother har fått flera nya kunder. Nu avslöjar Julia även att hon hittat kärleken efter programmet.

Annons

– Jag vill inte säga så mycket eftersom det fortfarande är ganska nytt. Men jag har träffat en kille och vi hänger massor. Han är verkligen toppen, så fin kille.

Kan du säga någonting om hur ni träffades?

– Ja det var nyinflyttade grannen. Alla grannar här är kompisar. Vi är i samma ålder och gillar att hänga tillsammans. Det är väldigt skönt.

Men ni är inte ett par?

– Nja. Vi har det väldigt bra. Sen är jag en sån person som har svårt att binda mig, det har jag alltid varit. Jag tar två steg fram och ett steg tillbaka och så får det vara. Jag tror att det är ganska bra. Jag har liksom inte lyckats hitta ett enda fel på den här killen och då börjar jag undra vad felet egentligen är.

Nu önskar vi på Hänt Julia och den nye mystiske grannen all lycka till!

FOTO: TV4

Annons