Bibi Lenhoff var huvudrollen i julkalendern Mirakel – det gör hon idag

Bibi Lenhoff var huvudrollen i julkalendern Mirakel – det gör hon idag

Bibi Lenhoff spelade Rakel i förra årets julkalender Mirakel. Men vad gör hon idag, ett år senare efter succén?
Nu berättar hon för Hänt om planerna och hur det var att spela in kalendern.
– Det var en fantastisk upplevelse, säger Bibi.
Årets julkalender "En hederlig jul med Knyckertz" – Se trailern här
Slå på ljud

Förra årets julkalender på SVT var Mirakel och handlade om de två flickorna Mira och Rakel. Rakel spelades av Bibi Lenhoff, 19. Hon har tidigare medverkat i filmer som Zorro, SVT:s Barns Pinsamma föräldrar och Det borde finnas regler.

Julkalendern 2020 gjorde stor succé, men möttes samtidigt av kritik då kalendern handlade om ett HVB-hem. Den anmäldes till Granskningsnämnden för hur den bland annat skildrade barnhem, HVB-hem och adoptioner.

Men frågan är vad huvudrollsinnehavaren Bibi Lenhoff gör idag, ett år efter Mirakel visades på SVT? I en intervju med Hänt berättar hon nu om planerna och hur det var att spela in julkalendern.

Bibi Lenhoff om julkalendern Mirakel – så var inspelningen

När Hänt når Bibi Lenhoff berättar hon att det var fantastiskt att få spela in julkalendern.

– Det var en fantastisk upplevelse att spela in julkalendern. Jag lärde mig så mycket och lärde känna massa fina människor. Dessutom känns det lite extra fint att få ha medverkat i något som bringat lite glädje och julkänsla under ett år som 2020, när ingenting annat var som vanligt, säger Bibi.

Julkalendern handlar om de två flickorna Mira och Rakel, karaktären Mira lever i nutid på ett HVB-hem medan Rakel lever på 1920-talet.

I första avsnittet fick vi ta del av två forskare som uppfinner ett svart hål som plötsligt hamnar på herrgården där Mira bor och där Rakel då bodde hundra år tidigare. Genom hålet kan flickorna byta plats med varandra och leva i varandras olika tidsepoker.

Julkalender Mirakel

SVT:s julkalender ifjol. Bibi till höger hade huvudrollen i Mirakel.

FOTO: Ulrika Malm ULM

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Det gör Bibi Lenhoff idag – ett år efter succén i Mirakel

Bibi berättar för Hänt att hon har planer på att fortsätta skådespela, samtidigt går hon sista ring på gymnasiet.

– I och med att det projekt som jag eventuellt ska göra framöver inte är offentligt än så vågar jag inte säga så mycket tyvärr, berättar Bibi och fortsätter:

– Men jag kan berätta att jag fortfarande brinner för skådespeleri så jag har såklart planer på att fortsätta med det. Sedan julkalendern har jag bland annat dubbat barnböcker på Storytell, varit med i Lund Comedy Festival och gjort en liten roll i serien Bert, säger Bibi och fortsätter:

– Jag går även trean på gymnasiet på en musikskola, så vi repar inför en musikal vi ska sätta upp i vår. Det är kul. Förhoppningsvis kan jag satsa lite mer ”all in” på skådespeleriet efter studenten när jag har mer tid.

LÄS OCKSÅ: Därför blev SVT:s julkalender Mirakel anmäld till Granskningsnämnden

LÄS OCKSÅ: Detaljen i julkalendern Mirakel – som tittarna missade

FOTO: Amir Nabizadeh/TT / TT

FRÅN FÖRSTASIDAN