LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Allt du vill veta om Mirakel – SVT:s Julkalender 2020

08 okt, 2020 
Babben Larsson och julkalendern 2020
Julkalendern år 2020 heter Mirakel och kommer handla om två flickor som lever helt olika liv – byter kroppar med varandra.
Två kända ansikten som är med i rollerna är Babben Larsson och Johan Glans.
Läs allt om SVT:s julkalender år 2020 här!
Annons
Allt om Babben LarssonBrand logo
Allt om Babben Larsson

SSNågot som många svenskar kanske aldrig riktigt kommer att vänja sig vid är det mörker som hösten och vintern för med sig. Men det finns dock en mysig glädje som dyker upp den första december varje år – årets julkalender på SVT. Det är faktiskt redan på 60-talet som barn och familjer samlats i tv-soffan för att få sig lite underhållning varje dag i december fram till julafton.

Som många nog har koll på är det snart premiär för årets julkalender. Men vad ska den handla om? Och vilka är med i rollerna? Hänt svarar.

Vad heter SVT:s julkalendern 2020?

SVT:s julkalender år 2020 har regisserats av Calle Åstrand som tidigare gjort julkalendern Håkan Bråkan. Peter Arrhenius, Sara Young och Fredrik Agetoft är trion som ligger bakom manusförfattandet.

Så vad heter årets julkalender? Jo, det har fått ett kort och koncist namn. Showen heter Mirakel och handlar om två flickor som till en början lever helt olika liv. Men senare händer något! De byter kroppar med varandra och färdas 100 år i tiden, framåt och bakåt, och lever varandras liv.

Annons

Vad handlar julkalendern om 2020?

På en herrgård bor två flickor, Mira och Rakel. De bor i samma rum, men inte samtidigt, utan 100 år från varandra. Och när ett konstgjort svart hål en dag kraschar på vinden i huset skapas ett maskhål som bildade en slags tunnel. Denna tunnel går genom tiden och binder samma nutiden och exakt 100 år bakåt, på sekunden.

Rakel och Mira byter plats med varandra, av misstag då de av misstag råkade sugas fast i hålet.

I och med platsbytet byter de även kroppar och båda chockeras rejält när de hamnar i varandras världar.

Manusförfattaren Peter Arrhenius har berättat att hans tankeexperiment var att han undrade vad som skulle hända om Madicken hamnade i vår värld som vi lever i nu. Och vad som skulle hända med en överaktiv, kaxig tjej från vår värld om hon hamnade hos de väluppfostrade barnen år 1920.

Rollistan för Mirakel – SVT:s julkalender 2020

Två lite mer kända namn som finns i rollistan är komikerna Babben Larsson, 63, och Johan Glans, 46 som spelar vetenskapsmannen Vilgot. Men såklart styr de inte hela skutan själv, utan de får hjälp av:

  • Sarah Rhodin
  • Bibi Lenhoff
  • Annika Andersson
  • Joel Adolphson
  • Maja Rung

FOTO: Cornelia Nordström/TT, Magnus Liam Karlsson/TT

Annons