Idol 2023 marknadsföring banner

Så döljer SVT Bibi Lenhoffs verkliga ålder i julkalendern Mirakel

23 dec, 2020 
Julkalendern 2020 Mirakel
Foto: TT
Bibi Lenhoff är 18 år gammal men spelar 12-åriga Rakel i julkalendern Mirakel.
För Hänt avslöjar skådespelaren nu hur de lyckats dölja hennes ålder under inspelningarna.
– Jag var till och med lindad på överkroppen, säger Bibi till Hänt.
Annons
40 år med Stig Helmer - en störd nörds bröd
40 år med Stig Helmer - en störd nörds bröd

Årets julkalender på SVT heter Mirakel och handlar om de två flickorna Mira och Rakel. Mira lever år 2020 på ett HVB-hem medan Rakel levde år 1920 med sin familj på samma herrgård. I det första avsnittet av julkalendern uppfinner två forskare ett svart hål som plötsligt hamnar på herrgården där Mira idag bor och där Rakel då bodde hundra år tidigare. Genom hålet kan flickorna byta plats med varandra och leva i varandras tidsepoker.

Tittarnas chock efter avslöjandet om skådespelarens verkliga ålder

Det är många människor i olika åldrar som har förväntningar på julkalendern år efter år. Ibland går kalendrarna hem och ibland inte. Årets har visat sig vara en stor succé och lyckats falla många i smaken. Däremot har den stött på en hel del kritik från tittare som bland annat ansett att SVT förskönar bilden av HVB-hem och adoption.

Både ris och ros har alltså riktats mot julkalendern men att det svenska folket tittar på den står inga tvivel om. Julkalendern har nämligen fina tittar-siffror och spänningen är nu olidlig gällande vad som ska ske i de sista avsnitten.

Annons

Bibi Lenhoff spelar karaktären Rakel och då hon gjorde ett gästspel med en videouppdatering på SVT:s Instagram dök plötsligt många frågor kring hennes ålder upp. Efter att tittarna fått reda på att Bibi är 18 år gammal syntes många bli chockade av den nya informationen. Flera trodde nämligen att Bibi var yngre än så.

SVT har tidigare berättat i ett mail till Hänt att huvudkaraktärerna Rakel och Miras spelålder är 12 år gamla. Sarah Rhodin som spelar Mira är 13 år gammal men Rakel-skådespelaren är alltså rätt många år äldre än sin motskådespelerska och spelålder. Då Mira och Rakel i julkalender byter plats med varandra är det nog många som tror att de är i samma ålder.

Bibi Lenhoff om hur de fick henne att se yngre ut under inspelningarna

När Hänt når Bibi visar det sig att hon inte själv har koll på exakt vilken ålder det är hon spelar.

”Grejen är att det står inget i manus om tjejernas ålder, endast att Rakel är ”ung tonåring”. Så 13 kanske?”, skriver Bibi i ett meddelande till Hänt.

Annons

Hon passar även på att avslöja de okända detaljer kring hur de gjort för att dölja hennes ålder under inspelningarna.

”Man kan göra mycket med smink och kostym! Jag var till och med lindad på överkroppen för att se mer ut som ett barn haha. Men det är ju lite det som är skådespeleri- att du ska kunna spela vem som helst oavsett ålder, århundrade osv”, skriver Bibi.

Annons