ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Bert Karlssons avslöjande om Christer Sjögrens framtid

17 feb, 2023 
Christer Sjögren och Bert Karlsson
Bert Karlsson var med och lanserade dansbandet Vikingarna.
Det sägs att de nu gjort sitt och är inne på sluttampen av en lång era.
Men enligt Bert så tror han något helt annat.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bert Karlssons alkoholavslöjande: "Inte druckit sen dess"Brand logo
Bert Karlssons alkoholavslöjande: "Inte druckit sen dess"

Bert Karlsson, 77, har under sin långa karriär varit med och lanserat många av våra mest framgångsrika stjärnor. Många minns Bert som hjärnan bakom Carola Häggkvist succélåt Främling.

Bert har även varit med under skapandet av dansbandet Vikingarna som varit aktiva med olika uppsättningar sedan 1957 med undantag mellan 2004 och 2016.

1978 kom att bli ett bra år för dansbandet då sångaren Christer Sjögren kom in i bilden och verkligen satte bandet på kartan med sitt sound.

När Bert tidigare gästade podcasten Nemo möter en vän med Nemo Hedén berättade han att han minst sagt hade ett finger med i spelet till framgångarna i bandet.

– Jag har ju kontakt med Jörgen som är den som skapade Vikingarna, ihop med mig då. Vi lyckades ju få sångare till och med i Vikingarna med framgång och det är inte lätt. Det är alltid det svåraste som finns, säger Bert.

Slutet av en era för dansbandet Vikingarna – beslutet bekräftat

Men under fjolåret kom domen. Vikingarna släppte albumet The Final Tour - Live In Concert. Det är en inspelning från Cirkus i Stockholm där de bandat sina absolut största hits genom åren.

Annons

Av namnet att tolka så började folk misstänka att detta var slutet på en era och när Hänt når Vikingarnas pressansvarige Rickard Werecki så bekräftar han att så är fallet.

– Ja detta är bandets sista album...säger han.

Blir det fler konserter eller lägger de ner helt efter det här?

– Det kommer att bli några enstaka konserter vi tar igen nästa år, det är pga av konserter som släpat efter med anledning av tidigare pandemin och restriktioner.

Men Bert Karlsson verkar inte riktigt gå på detta. Han tror snarare att det kommer att komma mer från bandet i framtiden.

Bert Karlssons förhoppning om Vikingarnas framtid

I en intervju med Hänt berättar Bert att han inte alls tror att detta kommer vara det sista vi får se av Vikingarna.

Det sägs att Vikingarna gjort sitt nu, hur känns det?

– Nej men det kommer de inte vara! säger Bert Karlsson till Hänt.

Han poängterar att det är upp till Christer och Jörgen att besluta om bandets framtid men han har svårt att se att detta skulle vara slutet.

– Det är Christer som bestämmer det. Men jag tror att det blir något mer. De funkar fortfarande för den äldre publiken. Och Lasse Stefanz kör ju på för fullt!

FOTO: Karin Törnblom/TT/Henrik Jansson/Expressen/TT

Annons