LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Bert Karlsson om bluffen med Christer Sjögren och Vikingarna

16 jun, 2022 
André Färnsveden
Bert Karlsson till vänster. Christer Sjögren till höger.
Dansbandet Vikingarna beslutade att ersätta Christer Sjögren med en karaoke-sångare.
Men det blev allt annat än en succé.
Nu berättar självaste Bert Karlsson om beslutet och den stora bluffen.
Annons
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Vikingarna är ett ikonsikt svensk dansband som grundades redan 1957, då under namnet Ji Kås Rockband. 1973 ändrade bandet sitt namn till bara Vikingarna och fem år senare hittade de sitt sound i Christer Sjögren, 72, som skulle komma att bli en riktig dansbandskung.

Christer har alltid varit en engagerad musiker och startade sitt första band redan när han var 14 år gammal. Han var även sångare för bandet Pelles innan han blev värvad till Vikingarna.

Bert Karlsson om succén med Christer Sjögren

Innan Christer var Stefan Borsch, 75, sångare i bandet. Att bytet av sångare blev så framgångsrikt är något som Bert Karlsson, 76, tar äran för i podden Nemo möter en vän med Nemo Heden, 34.

– Jag har ju kontakt med Jörgen som är den som skapade Vikingarna, ihop med mig då. Vi lyckades ju få sångare till och med i Vikingarna med framgång och det är inte lätt. Det är alltid det svåraste som finns, säger Bert.

Annons

Det var en väldigt framgångsrik period för bandet och Bert hyllar även Christer för den sångrösten han besitter.

– Han har en grym röst också, en grym plattform att stå på, säger Bert.

Skrällen i dansbandet Vikingarna: ”Största bluffen någonsin”

Bert ger även exempel på en annan gång då bandet försökte ersätta Christer Sjögren och hur det bytet inte alls gick som planerat.

– Det sjuka är ju det här nu som hände med den här karaoke-sångaren som de tog in i Vikingarna när de skulle starta om, som inte kunde sjunga du vet. Han sjöng aldrig upp för dem han kom med en färdig tape, han sa; ”Nej jag har ont i halsen idag du får ta tapen” och den hade han fejkat alltihop på. Det var den största bluffen någonsin, säger Bert till Nemo.

Vidare berättar han att bluffen gick väldigt långt och att karaoke-sångaren lyckades fejka till sig erbjudanden om miljonkontrakt och att Christer var tvungen att rädda bandet under Allsång på Skansen.

– Och man säger miljonkontrakt kom in ifrån olika företag och sen plötsligt när de kom in på Skansen var ju Jörgen tvungen att stoppa. Men det gjorde ju att Christer var tvungen att hoppa in och ersätta honom innan de kom ut.

FOTO: TT/Henrik Jansson/Expressen, TT/Karin Törnblom

Annons