LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bert Karlssons sjukdomsbesked efter cancern – rasar mot läkaren

14 jun, 2022 
Bert Karlsson
Bert Karlsson lever med flera krämpor och medicinerar ständigt.
I Nemo möter en vän berättar han nu om sitt mående efter prostatacancern, ilskan efter läkarens beteende – samt rädslan för att livet ska ta slut.
– Det är fruktansvärt, säger Bert i podcasten.
Annons
Tommy Körbergs hälsobesked – livsförändringen efter hjärtproblemen: ”Respirator”Brand logo
Tommy Körbergs hälsobesked – livsförändringen efter hjärtproblemen: ”Respirator”

Bert Karlsson, 76, är ett välkänt ansikte för svenska folket. Han ligger bakom många artisters framgångar, som bland annat Vikingarna, Carola, Kikki Danielsson, Lotta Engberg och Lena Philipsson.

År 2003 drabbades Bert Karlsson av prostatacancer, tidigare har han berättat att tiden efter beskedet kom att bli den tuffaste i hans liv. I ett nytt avsnitt av podcasten Nemo möter en vän berättar han nu om ilskan efter läkarens beteende.

– Jag opererade mig fort som sjutton och då var jag ändå sen för jag gick med det i fem-sex år med höga värden. Jag var så oerhört upprörd för min läkare som nonchalerade det här hela tiden och inte berättade för mig vad läget var, säger Bert.

Testar sig kontinuerligt för andra cancerformer

Vidare frågar Nemo Hedén, 35, som driver podcasten hur tankarna kring impotens gick.

Annons

– Nej det är trams, livet är väl viktigare. Stånd i himmelen är inget alternativ, det har jag fått bekräftat utav biskopen, säger Bert och förklarar att beslutet gällande operation var ett självklart val som han fattade snabbt.

Operationen diskuterades inte heller med hustrun Britt-Marie Karlsson utan var ett givet beslut oavsett följder.

Bert har även uppmuntrat flertal andra till att genomföra operationen, dessutom påpekar han vikten av att lämna avföringsprov då och då. Detta då Bert menar att det är genom den typen av prover som läkarna kan upptäcka olika cancerformer.

Hälsobeskedet efter cancern – plötsliga blödningen

Idag mår Bert bra förutom några krämpor som han nu berättar om i podcasten.

Annons

– Jag har fotbollsskada i knäna så det är svårt alltså. Sen fick jag en blödning i ögat som jag tyvärr inte gick med till doktorn direkt. Så den är kvar, så jag har lite sämre syn på ena ögat. Annars har jag inte mer alltså.

Nemo ger sig dock inte helt gällande hur allt verkligen står till med Berts hälsa utan frågar sedan om inte Bert tar några mediciner.

– Ja, ja för fan. Jag tar alla mediciner för blodtryck, kalcium och så där. Håller det i schack, jag kollar de värden iallafall två gånger om året.

Att åldras är inget som Bert trivs med, skräcken för att livet en dag ska ta slut lever han med ständigt.

– Det är fruktansvärt, säger Bert och fortsätter:

– Man tycker att det är så jävla tråkigt att det snart är slut. Det tycker jag är det värsta för jag har så mycket jag vill göra.

Foto: TT

Annons