Idol 2023 marknadsföring banner

Christer Sjögrens privata uppgörelse med hustrun Birgitta – stora ångern

31 maj, 2022 
https://image.hant.se/Felicia-3.jpg.jpg?imageId=8444591&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318
Felicia Hovryd
Dansbandslegenden Christer Sjögren har haft en över 50 år lång musikkarriär. Men ibland har karriären ställt till det i familjelivet. Nu berättar han om uppgörelsen med frun Birgitta.
Annons
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Dansbandssångaren Christer Sjögren, 72, är mest känd som sångare i dansbandet Vikingarna som har gjort superhiten Leende guld bruna ögon från 1977. Christer har även gjort solokarriär och medverkat i Melodifestivalen.

Men listan tar inte slut där! Christer har flera gånger uppträtt på sommarens stora folkfest Allsång på Skansen, han har även gästat som programledare av underhållningsprogrammet Bingolotto och har givetvis varit med i Så mycket bättre.

Äktenskapet med hustrun Birgitta

Christer träffade Birgitta Sjögren, 71, år 1969 när de endast var 19 år gamla. Men det dröjde ett tag innan Christer vågade ta kontakt med Birgitta.

– Man var blyg tonåring och finnar hade jag också, så jag hade dåligt självförtroende, berättar Christer i ett avsnitt av talkshowen Carina Bergfeldt.

Under pratstunden i livsmedelsaffären Domus bjöd Christer tillslut ut Birgitta och sedan dess har de varit ett par.

Året därpå, 1970, gifte de sig och senare samma år kom parets gemensamma barn; dottern Charlotta Sjögren, 51.

Annons

Trots att paret har tillbringat i stort sett hela sina vuxna liv tillsammans så har det funnits en annan kvinna i Christers liv. På 90-talet uppmärksammades det nämligen att han hade en romans med Lotta Engberg, 59. Otroheten kom dock att förlåtas av Birgitta.

– Allting förläts och det beror på att jag har en förståndig hustru. Även om Birgitta var skogstokig då så förstod hon att under ett långt äktenskap så kan sådant hända, har Christer sagt i en intervju från 2021.

Uppgörelsen med frun – beslutet om dottern

När Christers musikkarriär tog fart blev det även en hel del jobb för honom. Han och hustrun Birgitta tvingades därför komma överens om att hon fick ta hand om dottern. Turnerandet gjorde att han ofta var bortrest, något som Christer ångrar när han ser tillbaka på den tiden.

Annons

– Så här i efterhand kan jag känna att jag hade velat vara hemma mer när vår dotter var liten och växte upp. Samtidigt har musiken alltid varit mitt levebröd. Jag slutade skolan efter nian och hade heller ingen annan utbildning. Därför gjorde vi en uppgörelse att Birgitta skulle ta större ansvar för hemmet och vår dotter när jag var ute och spelade, berättar Christer i en intervju med Allas.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Charlotte Brunzell/TT

Annons