Christer Sjögrens mörkande om otroheten efter frågan i tv – här är sanningen

16 mar, 2022 
Christer Sjögren
Christer Sjögren och hustrun Birgitta har varit tillsammans i över 50 år.
Äktenskapet har kantats av kriser och otrohet – något som Christer nu väljer att mörka.
Annons
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Vikingarna-sångaren Christer Sjögren, 71, är en av Sveriges folkkäraste artister. Under sin långa och framgångsrika karriär har hustrun Birgitta Sjögren, 71, alltid funnits vid Christers sida.

Birgitta och Christer Sjögrens kärlekshistoria och äktenskap

Året var 1969 när Christer och Birgitta träffades. De båda var unga och det dröjde innan Christer vågade ta kontakt med Birgitta.

– Man var blyg tonåring och finnar hade jag också, så jag hade dåligt självförtroende, säger Christer i ett avsnitt av talkshowen Carina Bergfeldt tidigare i i år.

Under en pratstund i livsmedelsaffären Domus bjöd tillslut Christer ut Birgitta och sedan dess har det varit dem. Bara ett år senare fick de sitt första gemensamma barn – dottern Charlotta.

En relation som pågått i över 50 år har inneburit sina upp och nedgångar, det har Christer själv berättat öppet om. I samma intervju från Carina Bergfeldt berättade han om en kris som drabbat äktenskapet. Det är när Eva Röse, 48, som också gästar programmet, ställer en viss fråga som Christer lättar på hjärtat.

Annons

– Du är ju en sådan enorm flickfavorit och så. Då tänker jag på din fru med stor respekt. Man tycker ju om henne för att hon också har stått ut kan man säga. Hon måste ju vara svincool men jag förstår att det kanske också varit lite svårt för det måste ju varit många kvinnor som också varit svartsjuka på henne?, säger Eva, varpå Christer svarar:

– I början på ”Vikinga-tiden”, som jag brukar kalla det va, när Christer Sjögren fick chansen med Sveriges populäraste band och min karriär växte naturligtvis. Då fick hon för sig att ”nu, nu sticker han snart. Nu har han alla möjligheter och alla chanser”, fick hon för sig. Då hade vi faktiskt en liten kris för då skylde hon massa saker på mig som jag inte hade gjort.

Christer Sjögrens mörkande om otroheten efter orden i tv

Även om Birgitta och Christer träffades som unga och har tillbringat i princip hela sina vuxna liv tillsammans så har det funnits en annan kvinna i Christers liv. På 90-talet hade han nämligen en väl uppmärksammad romans med Lotta Engberg, 59. Otroheten kom dock att förlåtas av Birgitta.

Annons

– Allting förläts och det beror på att jag har en förståndig hustru. Även om Birgitta var skogstokig då så förstod hon att under ett långt äktenskap så kan sådant hända, har Christer sagt i en intervju från 2021.

Men när Christer nu gästar Carina Bergfeldt och berättar om hur det har sett ut i äktenskapet under årens gång så nämndes inte otroheten. I programmet förklarade han istället att det sker att han får ögonkontakt med andra kvinnor när han sjunger men att detta bara sker på scenen.

– Sen då om jag står och sjunger, då är det klart att jag gärna har ögonkontakt med kvinnor. Det är ju artisteri så att säga, säger Christer i programmet.

FOTO: Charlotte Brunzell/TT/Karin Törnblom/TT

Annons