LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Bert Karlsson lägger ner helt – beslutet för karriären: ”Jag har..”

05 okt, 2022 
AvJulia Riddertorp
Bert Karlsson
Bert Karlsson har varit länge i musikbranschen.
Men nu berättar han att han lägger ner.
– Bara att inse...
Annons
Bert Karlssons alkoholavslöjande: "Inte druckit sen dess"Brand logo
Bert Karlssons alkoholavslöjande: "Inte druckit sen dess"

Bert Karlsson, 76, är ryktbar på flera håll genom sin karriär. En programledare, politiker, entreprenör och musikproducent som med tiden satt ett avtryck på svenska folket, både på gott och ont.

Bert kommer från Tidan i Skövde där han under sina första år bodde med pappan Gunnar Karlsson och mamman Agnes Karlsson. Senare i livet gifte sig Bert med Britt-Marie Karlsson och de fick barnen Joakim och Johanna.

Bert Karlssons kärleksliv

Privatlivet är inget som Bert skyltar med. Det var först i TV4:s dokumentär Bert Karlsson-Elefanten i folkhemmet som vi fick höra Britt-Maries syn på kändisskapet och varför hon valde att hålla sig borta från kamerorna.

– Jag har aldrig velat. Det är bara så att jag känner att jag inte vill. Det räcker med en i familjen som visar upp sig och hörs, berättade hon då.

Annons

Bert berättade även att hans fru kan se igenom alla och att hon alltid ställt upp för honom.

– Hon har haft rätt nästan alltid, hon ser med en gång när vi träffar nån, så säger hon att den kan du inte lita på. Hon har alltid ställt upp hela tiden.

Varför Britt- Marie inte velat visa sig i den offentliga sektorn beror alltså på att hon inte känt för det räcker med att Bert är den som är offentlig.

Bert Karlsson med hustrun Britt-Marie Karlsson från 1999.
Bert Karlsson med hustrun från 1999.

När Aftonbladet försökte få kontakt med Britt-Marie vid flera tillfällen under 1991 fanns det inga frågetecken, hon tänkte absolut inte ställa upp på intervju.

Men bakom varje framgångsrik man står en stark kvinna. Det var Britt-Maries mamma, Britta Davidsson, som berättade att Bert aldrig skulle klara sig utan Britt-Marie.

Annons

– Utan Britt-Marie skulle Bert Karlsson inte klara sig, klargjorde hon då.

Hon fortsatte med att berätta hur Britt-Marie haft hand om flera av Berts kända projekt.

– Det är Britt-Marie som styr både Bert och Sommarland, sa hon 1991.

Bert är alltså grundaren till Skaras Sommarland, men det är inte bara det som han sysselsatt sig med genom åren.

Hittat stjärnor och politiskt blåsväder

Vissa av oss känner främst till Bert från hans genombrott med Carola Häggkvist, 56 med låten Främling. Det var Bert som var hjärnan bakom låten och Häggkvist har vd flera tillfällen uttryckt sin tacksamhet till Bert för att hon är den stjärnan idag.

Men Bert har inte enbart hjälpt Carola med sin framgång. Bert satt nämligen i Talang 2007 och 2011 och plockade ut framtidens stjärnor.

Om man trodde att det stannade vid musikproducent så har man fel. Bert har nämligen varit politiskt insatt och är en av skaparna till höger-partiet Ny demokrati. Där hans politiska uttalanden skapat reaktioner runt om i landet.

Bert lägger ner – nu berättar han om beslutet

Men nu verkar Bert vilja slänga in handduken. Det är i en intervju med Aftonbladet som han berättar att han lägger ner som entreprenör, efter 54 hela år i branschen.

– Jag är 73 år, det är bara att inse det. Jag har lämnat över allt till barnen redan i dag, har Bert sagt till Aftonbladet.

Annons