LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så lever Bert Karlsson idag efter krisen med miljonförlusten

27 jul, 2021 
Bert Karlsson
Bert Karlsson tjänade miljoner på asylboenden under de stora flyktingströmmarna. Efter det kom bakslaget och han förlorade över 70 miljoner kronor. Så här lever Bert idag!
Annons
Charlotte Perrelli och Bert Karlssons relation idag – efter stora bråketBrand logo
Charlotte Perrelli och Bert Karlssons relation idag – efter stora bråket

Bert Karlsson, 75, tjänade hundratals miljoner kronor på asylboenden under de stora flyktingströmmarna till Sverige. Som mest hade han 12 000 platser – lika många personer som det bor i hans hemstad Skara.

Under 2016 gjorde han en vinst efter finansnetto på drygt 137 miljoner kronor.

Bert Karlsson har alltid haft ett sinne för att tjäna pengar. Redan under 70, 80, och 90-talet var det han som låg bakom många artisters framgångar. Artister som Vikingarna, Carola, Kikki Danielsson, Lotta Engberg och Lena Philipsson var bara några av artisterna på hans skivbolag.

Så är relationen till Charlotte Perrelli idag

Sedan dess har det hänt mycket för Bert Karlsson. Bland annat hamnade han i blåsväder under ett bråk med Charlotte Perrelli år 1999. Bråket handlade främst om att Charlotte då kände att hon inte längre kunde jobba med hans bolag Wizex och det gillade såklart inte Bert. Det här ledde till att de blev riktiga ovänner och Charlotte berättade i en intervju med Aftonbladet för två år sedan att han helt enkelt ville knäcka henne.

Annons

– Bert ville knäcka mig. Han gick på otroligt hårt och det finns löpsedlar från den tiden där det står: Uppdrag: Jag ska knäcka Charlotte Nilsson, sa hon då till tidningen.

Idag har de däremot en bra relation till varandra, trots det flera års långa bråket. Bert har idag även valt att ta sig an nya utmaningar och han har sadlat om verksamheten rejält.

Charlotte Perrelli, Bert Karlsson
Bert Karlsson och Charlotte Perrelli har löst konflikten.

Det här gör Bert Karlsson idag

I dag satsar Bert Karlsson, via sina barns koncern Jokarjo, på camping och på villavagnar via bolaget Rullebo AB. Men av alla koncernens verksamheter är det bara Rullebo som går bra.

Bolaget har dessvärre gått med förlust de senaste åren och det är inga små summor det handlar om. Bara campingbolaget gjorde sammanlagt förluster på nästan 20 miljoner kronor och faktum är att det inte är det enda bolaget som Bert styr skutan på.

Annons

Bert driver bolaget ihop med hans barn Johanna, 44, och Joakim, 54. Sedan 1967 är han gift med hustrun Britt-Marie och de är ett par än idag.

Britt-Marie har däremot valt att undvika kamerorna under årens lopp då hon tycker att det räcker gott och väl med Bert i rutan.

– Det är bara så att jag känner att jag inte vill... Det räcker med en i familjen som visar upp sig och hörs, sa Britt-Marie Karlsson i dokumentären Bert – Elefanten i folkhemmet.

I nuläget verkar det inte som att Bert kommer lägga ner sin business, trots motgångarna vill han nämligen fortsätta driva bolag.

– Jag vill bygga nya verksamheter, jag är absolut ingen typ som vill ha pengarna på kontot, sa han till Expressen förra sommaren.

FOTO: Patrik Jonsson / TT, Karin Törnblom/TT

Annons