Charlotte Perrelli och Bert Karlssons relation idag

Bert Karlsson och Charlotte Perrelli

Det stora bråket mellan Charlotte Perrelli och Bert Karlsson pågick i många år.
Men nu, 21 år senare, har saker förändrats.
– Jag är glad att jag har förmåga att kunna förlåta, säger Charlotte.
Slå på ljud

Det var efter att Charlotte Perrelli, 45, vann Melodifestivalen 1999 med låten Tusen och en natt och även Eurovision med Take me to your heaven, den engelska versionen av låten, som hon och schlager-ikonen Bert Karlsson, 75, rök ihop.

Bråket handlade främst om att Charlotte då kände att hon inte längre kunde jobba med hans bolag Wizex och det gillade såklart inte Bert. Det här ledde till att de blev riktiga ovänner och Charlotte berättade i en intervju med Aftonbladet för två år sedan att han helt enkelt ville knäcka henne.

– Bert ville knäcka mig. Han gick på otroligt hårt och det finns löpsedlar från den tiden där det står: Uppdrag: Jag ska knäcka Charlotte Nilsson, sa hon då till tidningen.

Bert gick på hårt mot henne i medierna och det kryllade av löpsedlar där det stod att han skulle knäcka Charlotte Nilsson, som hon hette på den tiden.

Även fast Charlotte bara var 24 år vid den tidpunkten var hon väl medveten om att store inflytelserika Bert Karlsson lätt kunde få slut på hennes karriär, som bara just hade börjat. Hon berättade för Aftonbladet att hon var ju bara en enkel tjej från landet som inte hade någonting att sätta emot honom ekonomiskt.

– Jag var inte dummare än att jag förstod att han har ju muskler att försätta mig i bankrutt för resten av mitt liv. Och han kunde ju driva det där hur långt som helst. Jag var ju bara en enkel tjej från landet och hade inget ekonomiskt att sätta emot, sa hon till Aftonbladet.

Bråket kostade henne miljoner

Bert orsakade mycket smärta för mello-stjärnan då det hela slutade med en rättegång och Charlotte förlorade flera miljoner i advokatkostnader, som hon aldrig fick tillbaka. Bert slapp betala en enda krona från sin egen ficka. Charlotte berättade även att Bert är otroligt långsint och när han väl blir arg kan han göra i princip vad som helst.

Bråket mellan Charlotte och Bert pågick i flera år, det var en spänd stämning och de pratade inte med varandra alls. Men, som tur är menar Charlotte, så har hon en förmåga att kunna förlåta och efter många om och men så löstes bråket mellan dem.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Charlotte och Berts relation idag

Vad som fick de två schlagerlegenderna att lösa saker har de TV4:s Talang att tacka för. De två profilerna fick nämligen frågan att samtidigt vara med i Talang-juryn år 2009 och det ledde till att de tvingades lägga ner stridsyxan. Tre år tillsammans i juryn gjorde susen och Charlotte beskriver det som tre fantastiska år då hon fick se alla Berts goda sidor. Då fick han bevisa att han har ett stort hjärta och att han bryr sig väldigt mycket om personer i hans omgivning.

– Det är få människor som har ett så stort hjärta som Bert när det väl kommer till kritan. Det är jag glad för att kunna säga i dag. Och jag är glad att jag har förmåga att kunna förlåta. Det gick ju många år när vi inte pratade alls, där det var jävligt spänt, säger Charlotte.

Även Bert bekräftar att stridsyxan är nerlagd.

– Jag tycker väldigt mycket om Charlotte, säger han.

FOTO: Fredrik Sandberg /TT, Jorma Valkonen/TT

SENASTE NYTT!