ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Familjen annorlunda-Annika Petterssons nya barnbesked

14 okt, 2021 
Annika Pettersson
Annika Pettersson medverkade i Familjen annorlunda med sin familj. Idag är hon mamma till tolv barn och kan tänka sig fler.
I en intervju med Hänt slår hon tillbaka mot de som är kritiska till beslutet om många barn.
– De vet inte hur vi lever, de vet inget egentligen, säger Annika.
Annons
Familjen annorlunda – så lever några av familjerna idagBrand logo
Familjen annorlunda – så lever några av familjerna idag

Annika Pettersson och Conny Pettersson var ett av paren som medverkade i Familjen annorlunda i tre säsonger från 2016-2018. De träffades 2008 och mycket har hänt sedan dess. Annika födde tidigare i år sitt 11:e barn, tillsammans har hon och Conny nu tio gemensamma barn, sedan tidigare förhållanden har både Conny och Annika dessutom varsin son. Sammanlagt består familjen av tolv barn.

I en intervju med Hänt berättar Annika om tankarna på fler barn och slår samtidigt tillbaka mot kritiken hon fått utstå för att ha valt att skaffa många barn.

12-barnsmamman Annika Petterssons nya barnbesked: ”Ett barn till”

Annika ser inspelningen Familjen annorlunda som ett fint minne.

– Vi var med i tre säsonger, stundtals så var det tufft och intensivt. Men det var så roligt, vi har ju fått minnen för livet.

Ifall det skulle bli en till säsong av det folkkära programmet är Annika än så länge kluven till att medverka, hon berättar att barnen skulle få bestämma.

Annons

– Om vi skulle få frågan skulle vi låta barnen bestämma, Linus och Simon är snart 18. Det klart de skulle få säga sitt så jag skulle inte bara kunna säga ja direkt. Det är lite splittrat, jag står med en fot på varje sida.

Familjen består idag av tolv barn och Annika berättar att hon kan tänka sig ett till – men att det inte ligger i tiden just nu.

– Ja, alltså jag vill kanske ha ett barn till. Fast det ligger inte i tiden just nu. För min senaste förlossning var ganska tuff. Vi väntar något år så får vi se.

Annika slår tillbaka mot kritiken om många barn: ”Ni vet inget”

Annika har likt många andra familjer med många barn erfarenhet av att folk utrycker sig fördomsfullt på grund av valet att ha en stor familj.

– Ja, jag skulle vilja säga att de är fördomsfulla. De vet inte hur vi lever, de vet inget egentligen. Att de är kritiska ja, men de kan inte sätta sig in i vår situation. Jag har fått höra att det går dåligt i skolan för barnen, att vi inte har tid till läxor, att de inte har några fritidsintressen, men det vet de inget om, säger hon och fortsätter:

Annons

– Det blir irritationsfaktor för oss som har många barn. Jag vet att det finns jättemånga andra som får kommentarer och pikar hela tiden.

Annika försöker alltid bemöta alla vänligt men att det ibland är svårt att vara alla till lags.

– När folk kommenterar och skriver inne hos mig så bemöter jag det med min erfarenhet. Men det klart att det ibland blir svårt att bemöta.

FOTO: TV4

Annons