Anders Bagge om ofrivilliga barnlösheten – berättar om stora sorgen

Anders Bagge

Anders Bagge har nästan alltid ett leende på läpparna när han är med på tv.
Men när artisten Andreas Weise gästade Bagges podd blev han märkbart rörd.
– Jag har en jättestor sorg i mitt liv, det är att jag inte kan få barn, säger Anders.
Slå på ljud

Anders Bagge, 53, är både kompositör, sångtextförfattare, musiker och musikproducent. Han är sedan 2008 en del av Idol-juryn i Sverige, förutom ett kortare uppehåll när Fredrik Kempe och Quincy Jones tog över tillsammans med Nikki Amini.

Men förutom att vara en av juryns mest omtyckta personer så är Anders Bagge sångare själv. Detta kunde vi konstatera i det omtyckta nya programmet Masked singer på TV4. Programmet går ut på att lista ut vem som gömmer sig under masken. Och visst deltog Anders Bagge, för det var nämligen han som gömde sig under Sjöbjörnen och panel-medlemmen Pernilla Wahlgren, 53, gissade återigen rätt!

LÄS MER: BAKOM KULISSERNA Okända Let's dance-romansen avslöjad

Anders Bagge om sin medverkan i Masked singer

Under sin medverkan i Masked singer var en av ledtrådarna Bräck choklad, men denna ledtråden var så knepig att till och med Anders blandade ihop den verkliga kopplingen.

– När jag står och tar av mig masken så säger de så här till mig "det här med Bräck, var det Hela Sverige bakar och Bräck choklad?" och då hör inte jag vad de säger för jag höll på att svimma av värme, så jag säger ja... Men det stämmer inte, förklarade Anders tidigare för Hänt.

Men samtidigt hade Bräck chokladen en liten koppling till Kenny Bräck, då Anders Bagges gammelmorfar kommer från Glava där Kenny även är ifrån.

– Varför vi hade "Bräck" var ju för att min gammelmorfar är född i Glava, och den lilla byn Glava kommer Kenny Bräck ifrån. Men det gör ingenting, det var bara bra att de blev lite avtrubbade där så det blev svårt, berättade Anders.

Anders Bagge om sorgen över barnlösheten

Anders Bagge är gift med Johanna Lind Bagge och något Anders varit öppen med är att ett barn fattas i hans liv, men han har sina älskade hundar som han uttryckt flera gånger.

Numera är Anders Bagge dessutom poddare med namnet Strandsatt med Bagge & Wåttz. Och i veckans avsnitt gästade artisten Andreas Weise som medverkade i Idol när Anders satt i juryn, men under avsnittet blev det extra känsligt för Bagge.

– När jag nattar min son som är sju månader, när jag spelar den här låten för honom blir han helt tyst. Det är sånt lugn i den här låten, säger Andreas Weise.

Klassiska låten som spelades i podden var Clair De Lune av Martin Jones. Men när låten är slut har Anders Bagge plötsligt nära till gråt.

– Usch, nu blir jag känslig, säger Andes följt av:

– Jag har en jättestor sorg i mitt liv, det är att jag inte kan få barn. Så tänkte jag på när du kom in i Idol att då tänkte jag att det där, det där hade kunnat vara min son.

– När jag hör den här låten så känner jag verkligen att vilken lycka det måste vara för dig när du går och lägger din son och att få spela den här låten. Jag har visserligen hund som somnar bredvid mig men det är inte riktigt samma sak.

LÄS OCKSÅ: Ensam mamma söker-Beatrice sorg efter cancern – kan inte få fler barn

LÄS OCKSÅ: Joanna Swica om bortklippta scenen i Robinson 2021 – okända skadan

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!