Anders Bagge avslöjar missen i Masked singer

Anders Bagge
Exklusivt

Efter kvällens avsnitt av Masked singer står det klart att tittarnas spekulationer om Anders Bagge stämde, det var ju han som var Sjöbjörnen! Men ledtråden om bräck choklad blev lite tokig, nu berättar Anders för Hänt om sanningen bakom den knepiga ledtråden.
– En ledtråd blev fel, säger han.

Efter semifinalen av TV4:s succéprogram Masked singer blev det figurerna Sjöbjörnen och Draken som blev tvungna att avslöja sig själva och därmed lämna tävlingen.

Tittarna hade misstänkt att det var Anders Bagge som gömde sig under Sjöbjörnen-dräkten och visst hade de rätt. Även när det kom till Johanna Nordström som Draken var det nog många tittare som hade rätt – trots att mycket också tydde på att det kunde vara Anja Pärson.

Nu är det alltså bara tre figurer kvar i tävlingen och nästa vecka gör de upp i finalen! Vinnaren kommer få ta hem den prestigefulla och alldeles första Masked singer-pokalen.

Sjöbjörnen har verkligen väckt uppmärksamhet under årets säsong av Masked singer. Redan efter första avsnittet blev det stående ovationer från juryn och det har gissats hej vilt om vem det kunde vara. Men nu står det alltså klart att det är Anders Bagge som sjunger så fantastiskt fint.

Bräck hade inget att göra med choklad

En av ledtrådarna om Anders Bagge var en ask med bräck-choklad som gavs till expertpanelen. Panelmedlemmarna började då spekulera i vad bräck kunde ha för koppling till den skönsjungande björnen. I kvällens program frågar Måns därför om vilken koppling bräck egentligen hade till Anders.

– Men det här bräcket som vi fick då, var det Hela kändis-Sverige bakar, var det ledtråden?, frågar Måns.

– Ja, säger Anders.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Anders säger alltså i programmet att bräck-chokladen var en koppling till Hela kändis-Sverige bakar. Men faktum är att ledtråden inte hade det minsta att göra med varken choklad eller bakning! Nu berättar Anders för Hänt om missen.

– När jag står och tar av mig masken så säger de så här till mig "det här med Bräck, var det Hela Sverige bakar och Bräck choklad?" och då hör inte jag vad de säger för jag höll på att svimma av värme, så jag säger ja..., säger Anders och fortsätter:

– Men det stämmer inte!

Sanningen om den felaktiga kopplingen

Sanningen är att bräck-chokladen har en helt annan koppling. Det är nämligen kopplat till Anders Bagges gammelmorfar, som kom från den lilla byn Glava i Värmland – precis som racerföraren Kenny Bräck också gör.

– Varför vi hade "Bräck" var ju för att min gammelmorfar är född i Glava, och den lilla byn Glava kommer Kenny Bräck ifrån! Men det gör ingenting, det var bara bra att de blev lite avtrubbade där så det blev svårt, skrattar Anders.

Sjöbjörnen

Anders Bagge gjorde succé som sjöbjörn.

Foto: TV4

Något som föll lite mellan stolarna var det faktum att Felix Herngren faktiskt knäckte koden om Kenny Bräck. Men det fick ju Anders aldrig rätta till i programmet och därför vill han ge honom beröm för det nu i efterhand.

– Därför måste jag ge Felix Herngren en väldigt stor eloge som knäckte Kenny Bräck i hela den här grejen, säger han till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Förändringen i semifinalen av Masked singer Sverige – så många åker ut

LÄS OCKSÅ: Därför tror tittarna att Anders Bagge är Sjöbjörnen i Masked singer

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!