Vem är Draken i Masked Singer Sverige? Här är alla ledtrådar

Vem är Draken i Masked singer Sverige

I Masked Singer Sverige gissar tv-publiken och panelen vem som kan dölja sig under masken. Men vem är det som döljer sig under drakdräkten?
Här kan du läsa alla ledtrådar!

I vår kommer tv-tittarna kunna följa en ny satsning från TV4 som kallas Masked Singer Sverige. Programkonceptet går ut på att kända personer ska tävla i sång, men dolda av en kostym. Såklart är det ju inte vilken kostym som helst utan riktigt sagolika masker.

Under säsongens gång kommer en expertpanel som består av Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren att försöka gissa vilka kändisar som döljer sig under maskerna.

LÄS MER: Karl Fredrik Gustafsson om relationen med paret Mandelmann

Men det kommer nog i vissa fall bli helt omöjligt utan ledtrådar, därför kommer det pö om pö att delas ledtrådar som både expertpanelen och tv-tittarna får ta del av- Och då, ja då är gissningen igång!

Det är ett stort hemlighetsmakeri kring vilka kända personer som medverkar, och det är faktiskt så att inte ens programledaren David Hellenius vet vilka som sjunger på scenen dolda av maskerna.

Men vem sjunger vad, och vem är Draken?

Vem sjunger under Draken-masken?

Vem kan det vara som döljer sig under Draken-masken?

Det här säger ledtrådarna om Draken:

Avsnitt 1

– Kalla mig Draken och ge mig respekt. Det gör inget om ni är lite rädda om ni inte vet var ni har mig. Kommer någon för nära en drake, då kan man bli drämd, säger Draken i sin introduktionsvideo och fortsätter:

– Innerst inne är den här draken inte så tuff som den ser ut, men jag ville inte tacka nej för att jag är feg utan det är för att jag är feg som jag tackade ja.

Genom hela videon är det mängder av gulddetaljer i form av bland annat guldpengar och en tandkrämstub i guld, och man kan även skymta en halv gurka.

– Musiken har alltid funnits i mitt liv och jag ville väldigt tidigt bli artist. Men sen kom idrotten in i bilden och då gjorde jag som alla andra, spelade handboll. Men jag fortsatte sjunga. Ni hittar mig på Spotify.

Samtidigt som två dansare kommer in i morgonrock fortsätter Draken:

– Får jag välja blir det helst soul och ballader, jag är inte mycket för rock. Förutom i jobbet. Faktum är att mitt drömjobb utförs bäst i rock. Nu är det dags för att se om den här draken kan flyga.

Väl på scen framför Draken Bang bang av Jessie J. Den sista ledtråden är orden:

– Jag föddes samma år som en brun skandal.

Avsnitt 4:

Styrka: Eldig

Svaghet: Alarmerande

– Innan jag gick upp på scen så skakade min drakkropp av skräck. Tur att jag hade drakhuvudet som kunde dölja min panik, säger Draken men menar ändå:

– Fast jag måste erkänna, jag är tävlingsmänniska och nu när jag ändå är här – varför inte satsa på att vinna?

Hur ser tittarna draken och hur ser draken på sig själv?

– Ni ser mig som en drake. Men jag är lika mycket skorpion. Folk gillar inte oss, tycker vi är elaka och bestämda. Jag säger det jag tycker och tänker, ibland innan jag ens hinner tänka efter. Min nuvarande karriär började som kommentator och det var allt fler som följde. Fast jag såg ut som Berts kompis. En tidningsdrake hörde av sig och gav mig ett socialt jobb som jag verkligen likeade. Dessutom fick jag kontrakt med Bonnier. En stor dröm gick i uppfyllelse när jag fick prata politik på bästa sändningstid. Men det var tur att inte mina förslag gick igenom, säger Draken i programmet och fortsätter:

– Kanske har jag inte alltid varit Guds bästa barn. Jag har nog brutit mot ett och annat budord. Men jag har också skapat nya och det har gett mig många apostlar. Hör mina ord! Du ska inte ha andra idoler vid sidan av draken.

Ledtråd i form av ett föremål: Tatueringsnål

Avsnitt 6:

Låtval: Miriam Bryant – Passa dig

– Den här drakdräkten ger mig en pondus som jag aldrig haft på scen. Och när det gäller min hemlighet om vem jag är, så är det svårare att lista ut än vad ni anar, säger Draken i programmet och fortsätter:

– Nu är jag med i ruset igen. Frågan är, vem kan slå den här draken? Som de flesta drakar är jag riktigt dålig förlorare. Tur då att det går så bra för mig. Ni som tror att jag har varit på väg utför – kolla bara på min förmögenhet. Rena skatteparadiset.

– Vi fyrbenta varelser ska hålla ihop. Hos mig har det bott både hästar, hundar, hamstrar och fiskar. Men jag saknar en favorit från mitt förflutna, säger Draken och en säl dyker upp i rutan. Hon fortsätter:

– Många har åsikter om mig. En del tror säkert att jag är skitjobbig och det stämmer ju! Men jag tänker inte stava till förlåtelse, inte den här gången. Jag har en speciell relation till polisen. Jag vet inte om de gillar att jag twittrar om dem.

I avsnitt 6 delar Draken med sig av tre påståenden. Två är sanna och ett är falskt:

– Jag har ätit lunch med världens bästa fotbollsspelare

– Jag har haft Ingemar Stenmark som barnvakt

– Jag har arbetat på en swingersklubb

Ännu fler ledtrådar:

– Sedan urminnes tider har den här draken inte ens vågat sjunga för sina nära och kära. Men ingen minns en fegis och det är därför jag är här! Nu ska jag visa vad jag brinner för. För jag ska erkänna, att vara drake – det är beroendeframkallande.

Drakens andra låt: Avicii – Addicted to you

Avsnitt 7:

Låtval: Coldplay – Viva la Vida

I det sjunde avsnittet av Masked singer är det inte kändisarna själva som ger ledtrådarna, som i tidigare program. Istället är det en dold kompis som berättar om sig själv och Draken.

– Själv platsar jag tydligen inte i programmet, trots att min låtsasbror faktiskt tillhör ledningen, och jag själv är son till den högste. Men nu ska det inte handla om mig, utan om Draken. Och visst passar hon i dräkten? Hon är skoningslös. Och känner jag henne rätt kommer hon stå högst upp på prispallen tillslut. Någonting stort och avgörande måste ha hänt i hennes liv runt 2010, kanske var det en krasch av något slag? För hon verkar inte minnas någonting som hände innan dess, säger Drakens kompis i programmet och fortsätter:

– En sådan här varelse passar inte in i alla miljöer. Vi gick på pub tillsammans i Glada Hudik och jag har aldrgi sett någon se så deppig ut. Hon sicksacka sig fram och hade bara ett mål i sikte – hotellrummet! Det finns en plats där hon verkligen passar in – scenen.

I avsnitt 7 delar Draken med sig en ledtråd i form av en bild från ett ultraljud till Felix. Vad betyder det?

Avsnitt 8:

Låtval: Mamma knows best – Jessie J

– Jag kan ga sagt en del om Måns så det klart han får säga saker om mig. Mitt mål var att inte åka först, nu vill jag ta hem pokalen. Tävlingsdräkten har blivit en del av mig

– Det här är inte min gren, men nu vill jag inte missa finalen. Den här drömmen får inte spricka här.

I det åttonde avsnittet av Masked singer fick panelen ställa frågor till deltagarna och Måns är den första att ställa en fråga till Draken.

– Vad är det specifikt du har sagt om mig?

– Jag kommenterade dig när du kommenterade, säger Draken till Måns efter att hans fråga.

Den andra frågan kom ifrån Pernilla. Och hon undrar om hon har många kända i sin familj.

– För mig är de kända, men kanske inte för er, svarar Draken.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Draken i Masked Singer SVerige

Draken.

FOTO: TV4

Expertpanelens gissningar

I programmet får expertpanelen chansen att gissa fritt. De namn som dykt upp och även gissats på av panelen är:

 • Kakan Hermansson
 • Linda Pira
 • Maxida Märak
 • Johanna Nordström
 • Kristin Amparo
 • Hanna Hellquist
 • Anja Pärson
 • Kalle Moraeus
 • Felicia Book
 • Lisa Nilsson
 • Mia Parnevik
 • Petrina Solange
 • Keyyo

I Masked Singer Sverige är det totalt 12 kändisar som ska försöka sjunga sig till vinst utan att expertpanelen gissar rätt på vem det är. I slutet kan endast en person stå som vinnare. Vem det blir får vi se, en spännande kommer det att bli!

Artikeln uppdateras med nya ledtrådar efter varje program som maskerade personen nämns.

Masked singer sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

LÄS OCKSÅ: Så lång är David Hellenius – programledarens egna ord om längden

LÄS OCKSÅ: Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjelléns kärlekssaga

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!