ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Idol-Amena försvann från rampljuset – så lever hon idag

16 feb, 2022 
Idol-Amena Alsameai i vit sewatshirt och svart slöja.
Amena Aslameai, känd som juryns sagoväsen, försvann från rampljuset efter Idol.
Hur lever profilen idag och hur ser planerna för framtiden ut?
Hänt pratar med Amena för att få svar på alla frågor.
Annons
Se när Amena Alsameai fullständigt golvar hela Idol-juryn: "Trollbundna"Brand logo
Se när Amena Alsameai fullständigt golvar hela Idol-juryn: "Trollbundna"

Förra årets säsong av älskade underhållningsprogrammet Idol var historisk. Det var nämligen då man välkomnade tillbaka publiken efter tidigare årets restriktioner.

En av säsongens stora favoriter var den unga Amena Alsameai, 21, som fullkomligt förtrollade juryn Kishti Tomita, 58, Alexander Kronlund, 50, Anders Bagge, 54, och Katia Mosally, 34, med sin magiska audition. Efter det var hon känd som juryns sagoväsen!

– Det känns jättebra idag, men det är nästan som om man fortfarande är där. Det var liksom min dröm och det kommer det alltid vara. Det var så fantastiskt, säger Amena till Hänt när hon berättar om hur hon upplevde sin resa i Idol.

Idol-Amena om framtidsplanerna och musikkarriären: ”Väldigt säker”

Amena försvann från rampljuset efter Idol, men när Hänt pratade med en annan Idol-deltagare nyligen, Fredrik "Swedish cowboy" Lundman, 30, kunde han avslöja att det finns gemensamma musikplaner med vännen Amena i pipen. Något som även Amena nu bekräftar.

Annons

– Vi ska sjunga under våren. Det finns flera festivaler som vi kommer att uppträda på. Jag kan inte säga vilka just nu, men Sverige kommer att höra oss sjunga tillsammans igen, säger hon till Hänt och fortsätter med att berätta om det som ligger närmast på agendan för henne själv.

– Jag ska uppträda nästa vecka, på torsdag den 24 februari. Det är för ett program som heter A world of neighbours med Svenska kyrkan. Det handlar om att öka medvetenhet om flyktingar som har fastnat vid gränserna. Jag kommer att framföra fyra låtar och en av dem är på arabiska faktiskt.

Om hon tillåter sig själv att blicka ännu längre fram i tiden är det lite mer flexibelt. Ingenting är satt i sten, men det finns musikdrömmar som hon inte är redo att släppa ännu kan man säga.

– Om jag börjar jobba med musik kanske jag skjuter upp plugget. Vi får se. Jag är i alla fall väldigt säker på att jag kommer hålla på med musik oavsett.

Juryn i chocktillstånd efter Amenas enastående audition. Hon framförde låten Run away av Aurora.
Juryn i chocktillstånd efter Amenas enastående audition. Hon framförde låten Run away av Aurora.

Amena Alsameai om livet efter succén i Idol – det gör hon idag

När vi fick lära känna Amena i tv-programmet Idol var hon 20 år gammal. Hon bodde då i Vimmerby, Kalmar tillsammans med mamma och syskonen Omyna, 17, och Ali, 14. Men hur lever hon idag?

Annons

– Jag bor med min mamma och mina två syskon. Jag tar ganska mycket ansvar hemma och vet inte om jag kan lämna dem just nu. Inte bara för dem utan för mig också, det var väldigt svårt när jag flyttade till Stockholm under Idol. Men man vet aldrig, svarar Amena när vi frågar henne om musiken kommer ta henne till Stockholm inom kort.

Hon fortsätter med att berätta om hur hon sysselsätter sig på dagarna. Är musiken en viktig del av det? Ja, så mycket kan vi konstatera i alla fall.

– Jag går i skolan och lär mig språket mest just nu. Du frågade om jag kan jobba med min musik på heltid, det kan jag inte just nu eftersom jag fortfarande studerar, men jag försöker kombinera dem båda. Kanske kan jag jobba med musiken på heltid efter den här terminen, för då är jag klar med grundskolan, berättar hon och fortsätter:

– Jag kan fortsätta plugga på gymnasiet, men om jag kan jobba med musiken, så kanske jag gör det. Jag vet inte. Jag har kollat lite på kurser där jag kan läsa musik. Det är så spännande!, avslutar hon med stor glädje i rösten.

FOTO: TV4

Annons