Artisterna som är klara för Melodifestivalen 2022 – enligt uppgifter

Liamoo, Oscar Zia och Robin Bengtsson i Melodifestivalen 2021

Melodifestivalen 2022 kommer bli annorlunda i år eftersom Christer Björkman inte längre arbetar med produktionen.
Fortfarande kommer tävlingen handla om artister som tävlar med olika bidrag.
Här är artisterna som ryktas vara klara för tävlingen.

Årets största musiktävling Melodifestivalen börjar nu sakta säkert att närma sig mer och mer. Något som står klart är att artister ska tävla mot varandra genom att framföra olika bidrag. Men vilka är det som tävlar?

Totalt ska 28 bidrag vara med i tävlingen, men vilka som ska framföra dem är ännu inte bestämt.

Christer Björkman, 64, har klivit av som Mellokung och det är nu tävlingsproducenten Karin Gunnarsson som leder Mellotåget.

Så lång är Oscar Zia och 7 andra saker du undrar

Oscar Zia är programledare för Melodifestivalen 2022

I år blir det ingen mindre än artisten Oscar Zia som leder showen. Med sig till varje stad kommer han ha med sig olika vänner och bekanta som ska hjälpa honom att hålla låda. Vilka det blir är fortfarande inte officiellt. Men något som däremot står klart är att programledaren Farah Abadi, 33, kommer vara Oscar Zias sidekick.

Oscar Zia är programledare för Melodifestivalen 2022 med grön kavaj

Artisten Oscar Zia leder Melodifestivalen 2022.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Här är artisterna som ryktas vara klara för Melodifestivalen 2022

Enligt Aftonbladet är flera artister klara för kommande musiktävling, och tre av dem är nu avslöjade:

Tidigare Mellovinnaren Robin Bengtsson, 31, och tidigare Idolvinnaren Liam Cacatian Thomassen, 24, även kallad Liamo, likaså Lancelot ”Lance” Hedman som nu solodebuterar.

Även John Lundvik, Theodor "Theoz" Haraldsson, Malou Prytz och Cazzi Opeia är klara för tävlingen enligt Aftonbladet.

Robin Bengtsson har medverkat i Melodifestivalen två gånger. Första gången med bidraget Constellation Prize som han landade på en sjunde plats med år 2016. Revanschen kom år 2017 när han tävlade med bidraget I can't go on och vann hela balunsen. Med det fick han representera Sverige i Eurovison Song Contest samma år och landade på en femte plats, inte illa! År 2020 var det dags igen med låten Take a chance. Men då gick det inte hela vägen, utan han kom på en åttonde plats. Och nu är det alltså dags igen!

Liamo är även han tävlingsvan. År 2016 tävlade han i TV4-programmet Idol och vann rubbet. Han har även vana av att tävla i Melodifestivalen. År 2018 tävlade han med bidraget Last breath och år 2019 tävlade han ännu en gång, dock ej ensam. Vid sin sida hade han Idoltjejen Hanna Ferm, 20, och deras bidrag hette Hold You. Det blev ingen vinst, men de landade på en stark tredje plats.

Lancelot ”Lance” Hedman är verksam som artist. Han har medverkat i program som Let's dance och har dessutom haft en egen realityserie på Viaplay med namn Lance vs livet. Lances föräldrar är Magdalena Graaf och Magnus Hedman – så att han är van vid rampljuset är det ingen tvekan om. Lance har dessutom släppt flertalet låtar tillsammans med kompisen Linton under namnet Lance & Linton men solodebuterar nu i Melodifestivalen för första gången!

John Lundvik har tävlat i Melodifestivalen förr och har dessutom kammat hem hela vinsten 2019 med låten Too Late For Love. Bakom sig hade han dessutom The mamas som körade och låten gick rakt in i svenska folkets hjärtan! Förutom att tävla i sång kunde vi nyligen se honom i Sveriges mästerkock VIP där han slutade på en tredje plats.

Theodor "Theoz" Haraldsson från Linköping, är mest känd under namnet Theoz tävlar även han i Melodifestivalen för första gången! Han är känd för sina videos på Tiktok, men har även släppt flera låtar och skådespelat. Han är 16 år gammal och är dessutom verksam på Youtube där han har över 170 000 prenumeranter.

Malou Prytz är en svensk artist, från Ryd i Småland, och var den yngsta kvinnliga soloartisten någonsin att debutera i Melodifestivalen. Hon ställde upp 2019 med låten I Do Me och medverkade även år 2020 med låten Ballerina.

Artisten Cazzi Opeia gör debut i Melodifestivalen, hennes egentliga namn är Moa Carlebecker. Hon har flera gånger nominerats till Musikförläggarnas pris, 2018 i kategorin årets nykomling och både 2019 och 2021 i kategorin årets internationella framgång, skriver Aftonbladet.

Idol-profilen Anders Bagge gör även han debut i tävlingen. I många år har han jobbat som låtskrivare och musikproducent men gav tidigt upp drömmen om en egen artistkarriär på grund av sin scenskräck. Men nu verkar han jobba för att övervinna scenskräcken! Kul tycker vi!

Artikeln uppdateras så småningom när fler artister avslöjas.

LÄS OCKSÅ: Därför försvann Tusse Chiza efter vinsten i Idol

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna

FOTO: Johan Jeppsson/TT, Karin Törnblom/TT

Senaste nytt