BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Oscar Zia är programledaren för Melodifestivalen 2022 – tar över showen

07 sep, 2021 
Oscar Zia leder Melodifestivalen 2022
Vem är programledaren som leder Melodifestivalen 2022?
Det är minst sagt ett hedersuppdrag!
Här är det kända ansiktet som tar över showen nästa Mello!
Annons
Oscar Zia leder Melodifestivalen 2022 – Se klippet härBrand logo
Oscar Zia  leder Melodifestivalen 2022 – Se klippet här

Melodifestivalenlegendaren Christer Björkman, 64, kom med ett chockbesked efter Melodifestivalen 2020. Han skulle kasta in handduken och gå vidare. Inget mer Mello för honom.

Han sista år som överhuvud för showen blev ju minst sagt speciellt. Och frågan är, hur blir det första året utan Christer?

Nu är programledaren för Melodifestivalen 2022 klar och ja, det ser ju verkligen lovande ut!

Vilka var programledare för Melodifestivalen 2021?

Året då Christer Björkman tackade för sig så blev det ett minst sagt speciellt Mello-år. Showen sändes helt utan publik med anledning av den pandemi som råder världen över.

Och istället för att ha ett fåtal specifika programledare så kom de fram till att ha hela nio stycken. Eller ja, 10 med Christer Björkman själv.

Istället för att hålla sig bakom kamerorna så klev Christer detta år fram i rampljuset och höll i programmen, tillsammans med olika sidekicks i varje avsnitt.

Annons

Dessa sidekicks bestod av:

Om det blev succé? Ja, det är bara förnamnet. Miljoner svenskar satt bänkade varje lördag för att följa tävlingen om vem eller vilka som skulle få äran att representera Sverige i Eurovision Song Contest 2021.

Vinnaren i Sverige blev Tusse med bidraget Voices.

Alla programledare för Melodifestivalen 2021 på SVT
Programledarna för Melodifestivalen 2021.

Här är programledaren för Melodifestivalen 2022

Nu står det klart vem som ska styra Mello-skutan år 2022. Och det är inget dåligt namn som dyker upp i tv-rutan i vår!

Under tisdagen avslöjade SVT att de som leder Melodifestivalen 2022 är artisten Oscar Zia som gör comeback! Men han kommer inte vara helt ensam. Under våren ska Oscar bjuda in vänner och bekanta som en hjälpande hand att leda showen. Men vilka det blir är fortfarande hemligt!

Annons

Till dessa städer kommer Melodifestivalen 2022

  • 5/2 Malmö – Malmö Arena
  • 12/2 Göteborg – Scandinavium
  • 19/2 Linköping – Saab Arena
  • 26/2 Lidköping – Sparbanken Arena
  • 5/3 Örnsköldsvik – Hägglunds Arena
  • 12/3 Stockholm – Friends Arena

Farah Abadi är Oscar Zias sidekick i Melodifestivalen 2022

Oscar kommer även ha en sidekick i showen, förutom sina vänner och bekanta. Programledaren Farah Abadi, 33, blir tjejen som gör Oscar Zia sällskap.

Men hon själv är inte så sugen på att kalla sig sidekick, utan mer som en "bästa kompis till artisterna”. Hon kommer att följa artisterna från start till mål.

Oscar Zias pik till Kristian Luuk

Oscar Zia ska alltså leda Melodifestivalen tillsammans med några vänner och bekanta, som ännu inte är offentliga. Någon som är peppad inför uppdraget är ju såklart Oscar!

– Det känns självklart som ett ärofullt uppdrag – plötsligt är det jag som står i ledet efter Kristian Luuk, Petra Mede och Gina Dirawi. Jag har tittat på Melodifestivalen sen jag var liten, hela familjen skulle titta och ingen fick prata, jag ville inte missa en sekund! Jag är väldigt peppad på att åka ut på turné och jag ska göra mitt bästa för att leda tittarna genom denna fest, säger Oscar Zia om uppdraget.

Annons

Och på presskonferensen passade även Oscar på att slänga iväg en kommentar till Kristian Luuk, som tidigare varit programledare för den stora folkfesten, när han presenterar årets mellostäder.

– Det här är som På spåret, akta Kristian, säger Oscar med glimten i ögat under presskonferensen.

Melodifestivalen drar som vanligt igång under tidig vår, nästa år.

FOTO: JONAS EKSTROMER/TT, WIXTRÖM PETER/TT

Annons