LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman leder Musikhjälpen 2020

12 nov, 2020 
Musikhjälpen 2020
Foto: TT/Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Nu står det klart att det är Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman som leder Musikhjälpen 2020.
– Musikhjälpen är ett så varmt och fantastiskt initiativ som tar fram det bästa hos människor, säger Felix Sandman i ett pressmeddelande.
Annons
Musikhjälpen 2020 blir i Norrköping – annorlunda uppläggBrand logo
Musikhjälpen 2020 blir i Norrköping – annorlunda upplägg

Äntligen står det klart vilka som leder årets Musikhjälpen. Det blir en trio bestående av Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman. Tillsammans leder de den 144 timmar långa sändningen på temat ”Ingen människa ska lämnas utan vård”. Sändningen drar igång den 14 december och avslutas den 20 december.

För artisten Felix Sandman blir det programledardebut men vid sin sida har han en riktig veteran. Farah Abadi gör nämligen sitt fjärde år som programledare för Musikhjälpen.

– Det är lika pirrigt och nervöst som första gången. Kanske ännu mer i år då vi inte riktigt vet vad vi kliver in i på grund av corona men på något sätt är det också skönt. Något återkommande och tryggt som Musikhjälpen, som håller sällskap, underhåller och skapar eftertanke. Jag längtar!, säger Farah Abadi i ett pressmeddelande.

Från att gästat Musikhjälpen till att bli programledare

Både Brita Zackari och Felix Sandman har däremot tidigare gästat buren men nu blir det alltså debut att leda programmet. Felix uttrycker nu sin stora glädje över det stora uppdraget.

Annons

– Det känns otroligt kul och jag är så stolt över att få programleda Musikhjälpen tillsammans med två fantastiska kvinnor jag ser upp till! Jag har fått äran att vara gäst varje år sedan 2014 och tycker att Musikhjälpen är ett så varmt och fint initiativ som tar fram det bästa hos människor och förenar världen i kärlek och musik. Jag ser fram emot intressanta möten och att få ta del av allas personliga resor och bidra till att stärka engagemanget hos människor för årets viktiga tema, säger Felix Sandman i pressmeddelandet.

Det har tidigare meddelats att Musikhjälpen i år inte kommer att sändas från ett torg utan från andra lokaler där sändningen kan genomföras på ett tryggt sätt under den pågående pandemin.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan SVT, Sveriges Radio och Radiohjälpen.

Annons