Felix Sandman erkänner sprickan med Benjamin Ingrosso

sprickan mellan Felix sandman och Benjamin ingrosso

I det nya programmet Lyssnarhjälpen: Music Sessions avslöjar Felix Sandman vad som mellan honom och Benjamin.
Orsaken till att kompisarna inte är en duo längre är för att de helt enkelt inte är skapta för att vara det, men också för att en person tar lite mer plats än den andra.– Han är rolig och för mycket. Han tar ju mycket plats det där därför vi ska köra själva, säger Felix i programmet.
Lyssnarhjälpen: Music Sessions med Felix Sandman
Slå på ljud

Folkkära artisterna Benjamin Ingrosso, 22, och Felix Sandman, 21, är barndomsvänner som även gjort en del samarbeten i karriären tillsammans. Ja, radarparet har synts till flitigt då de släppt låtar, turnerat och poddat ihop.

2018 tävlade de båda, som soloartister, i Melodifestivalen. Resultatet var häpnadsväckande då Benjamin kammade hem första platsen och Felix landade på en andra plats. Bästisarna i topp! Att Felix snubblade på mållinjen var inget han var särskilt ledsen över, utan var så himla glad att bästisen vann.

Men efter solsken kommer också regn, och duon gick ut med att de valt att gå skilda vägar inom musiken. Ingen Felix och Benjamin-duo längre alltså.

Därför skildes duon åt

Orsaken till att duon skildes åt har inte riktigt kommit fram. De båda har poängterat ett flertal gånger hur bra vänner de fortfarande är, men att de bara inte jobbar ihop längre.

Nu lättar Felix Sandman sitt hjärta i programmet Lyssnarhjälpen: Music Sessions. Detta är ett helt nytt program där kända artister gästar programledaren Peter Jihde. Innehållet är öppenhjärtiga samtal som varvas med en avskalad livekonsert, där artisten även får välja en välgörenhetsorganisation att skänka pengar till.

Felix Sandman gick vidare till Andra chansen med bidraget “Boys with emotions” som därifrån tog sig vidare till finalen. FOTO: Karin Törnblom/TT

I programmet så visar Peter Jihde bilder på flera personer och Felix får då berätta om känslorna som dyker upp samt relationen till personen. En bild på Benjamin Ingrosso dyker upp och som många vet var Felix och Benjamin en duo, dock endast under en kort period då det inte riktigt fungerade.

Superduon uppträder på Gröna Lund. FOTO: Mattias Hansson/TT

Lyssnarhjälpen: Music Sessions med Felix Sandman släpps kl 12:00 på Skärtorsdagen på Viaplay och Viafree.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Robin Lorentz-Allard/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN