Musikhjälpen 2020 blir i Norrköping – annorlunda upplägg

Musikhjälpen 2020 blir i Norrköping – annorlunda upplägg

I år blir det trettonde året i rad som Musikhjälpen sänds.
Staden som glasburen kommer placeras i blir Norrköping.
Men det blir ett annorlunda upplägg i år.
Musikhjälpen 2020 blir i Norrköping – annorlunda upplägg
Slå på ljud

Musikhjälpen har sänds varje år sedan 2008, veckan innan jul. Syftet och tanken med programidén är att uppmärksamma en internationell undangömd humanitär katastrof, och med det samla in pengar genom att engagera både lyssnare och tittare.

Varje år är den så kallade ”glasburen” i olika städer, och nu är årets stad äntligen bestämd!

Trettonde året i rad

För trettonde året i rad är blir det ett Musikhjälpen och år 2020 kommer det att äga rum i Norrköping. Men, det kommer inte riktigt att se likadant ut som tidigare år.

Den 14-20 december är det dags! Och glasburen kommer att stå på Gamla torget i Norrköping.

Precis som tidigare år kommer Musikhjälpen att fyllas av artister och gäster, men med anledning av coronapandemin som råder i världen kommer upplägget att se lite annorlunda ut från tidigare år.

Så kommer Musikhjälpen 2020 att bli annorlunda

Både Norrköping som värdstad och Musikhjälpens produktion kommer se till att sändningen genomförs säkert. Restriktioner och rekommendationer från myndigheter kommer att följas, skriver produktionen i ett pressmeddelande.

Så som det ser ut i nuläget kommer inte lika stor folksamling att ha möjlighet att stå kring glasburen när Musikhjälpen kör live i sex dygn i direktsändning i P3 och SVT Play. Men för att kunna inkludera publiken ändå, trots pandemin, arbetas det nu fram nya sätt för att ro båten i hamn.

– I år är ett väldigt speciellt år och den pandemi som drabbat världen har ledsamt nog förändrat mycket för många, säger Karl-Johan Paulsson, projektledare på SVT och ansvarig för säkerheten på plats, i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

– Men det är i tider som dessa som Musikhjälpen behövs som mest och därför har vi valt att fullfölja arrangemanget även om vi får göra det på lite annorlunda vis.

Musikhjälpen i P3

FOTO: Johan Nilsson/TT

Norrköping i glädjerus

Detta blir andra gången som Musikhjälpen kommer till Östergötland. För fem år sedan var de nämligen i Linköping.

– Vi är väldigt glada och stolta att få ett evenemang som Musikhjälpen till Norrköping. 2020 är ett unikt år på många sätt och årets upplaga av Musikhjälpen blir inte likt något tidigare år, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef för Kultur- och fritidskontoret i Norrköpings kommun, till SVT. Hon fortsätter:

– Norrköping är en stark musikstad och vi ser fram emot att bidra med engagemang, värme och gemenskap.

Programledarna för Musikhjälpen 2020

I fjol var det trion Daniel Hallberg, Farah Abadi och Miriam Bryant som ledde Musikhjälpen. Då befann de sig i Västerås med temat ”Sex är inte ett vapen”.

Men årets programledare och tema är ännu inte officiellt.

Farah Abadi ledde även den sex dygn långa direktsändningen år 2018, då tillsammans med William Spetz och Daniel Adams-Ray.

FOTO: Johan Nilsson/TT

LÄS GÄRNA: Så mycket betalade Eva för att praoa på Nyhetsmorgon

FRÅN FÖRSTASIDAN