TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Så lång är Oscar Zia och 7 andra saker du undrar

11 feb, 2021 
Oscar Zia
Oscar Zia är en artist med en lång meritlista.
Men vem är egentligen artisten?
Hur lång är han och hur ser kärlekslivet ut?
Annons
Intervju med Oscar ZiaBrand logo
Intervju med Oscar Zia

Oscar Zia är en av Sveriges mest folkkära artister. Han blev känd genom sin medverkan i TV4-programmet X Factor år 2012 och sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt. Men frågan är, vem är egentligen Oscar Zia?

Hur gammal är Oscar Zia och var bor han?

Oscar Zia föddes den 10 oktober år 1996 och är idag 24 år gammal. Artisten är uppvuxen i södra Sverige och har en härlig skånsk dialekt. Men idag bor han inte kvar, utan har tagit sitt pick och pack och flyttat till Stockholm.

Hur lång är Oscar Zia och vilka är hans familj?

Något som många undrar över är Oscar Zias längd. Och för att bringa klarhet i det reder vi nu ut frågan.

Oscar Zia är 187 centimeter lång, inte längre och inte heller kortare.

Artisten har vuxit upp i en stor familj bestående av pappa Paolo Zia, 53, Elisabet Zia, 55, och fem syskon, varav Sveriges mästerkock-Dante Zia är en av dem.

Oscar Zia om längtan efter kärleken och uppbrottet från ex-pojkvännen

Tidigare har Oscar Zias musik handlat en hel del om ett tidigare uppbrott från en ex-pojkvän, något det nu ska bli ändring på.

Annons

– Jag börjar trivas mer i mitt eget sällskap. Tidigare var det som att jag laddade upp mig mer hos andra, via det sociala men det har liksom fade:at ut långsamt. Tidigare var den stora ångesten att vara själv. Men ja, jag längtar efter kärleken men det är inte så att jag träffar snubbar hela tiden för att inte vara själv. Det är så destruktivt, har Oscar Zia berättat för Elle i en intervju.

Uppbrottet från ex-pojkvännen är dock något som Oscar känner en tacksamhet för.

– Jag är glad för det uppbrottet, alltså det var ju första gången som jag kände mig lämnad och sårad. Men jag är glad över det på något sjukt sätt. För man växer ju, konstaterade han.

Oscar Zia i kostym

Vad heter Oscar Zia på Instagram?

Oscar Zia är inte bara aktiv med sin sång och sitt skapande, han är även aktiv på sociala medier. I alla fall när det gäller Instagram där han heter oscarzia och har över 150 000 följare.

Annons

Flödet på den sociala plattformen uppdaterar Oscar med en hel del musikrelaterade inlägg, men man kan också hitta lite privat också.

Oscar Zias resa i Melodifestivalen

Oscar Zias resa i Melodifestivalen började år 2013 när han tävlade tillsammans med Behrang Miri och Loulou Lamotte med låten Jalla dansa sawa. Med den succélåten tog de sig ända till final.

Året därpå tävlade Oscar solo med sitt egna bidrag Yes we can, skriven av Fredrik Kempe, David Kreuger och Hamed ”K-One” Pirouzpanah. Från deltävlingen tog han sig vidare direkt till final, där han senare till slut landade på en åttonde plats.

Tredje gången gillt låter uttrycket, något som verkar gälla Oscar Zia. Nämligen var det som så att när han för tredje gången tävlade i Melodifestivalen gick det riktigt bra. Året var 2016 och bidraget hette Human. Oscar och låten gick direkt till final där han sedan kom på en andra plats, men av den internationella juryn så röstades han fram som vinnare.

Efter det har Oscar inte klivit på Mello-scenen, förrän nu. Men i Melodifestivalen 2021 ska Oscar inte tävla, utan programleda tillsammans med Anis Don Demina. Det kan ju inte bli annat än succé!

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Jessica Gow

Annons