LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Melodifestivalen 2021: Här är alla nio programledare som leder tävlingen

05 jan, 2021 
Programledare Melodifestivalen 2021
Foto: TT
Årets stora höjdpunkt, musiktävlingen Melodifestivalen, närmar sig med stormsteg.
Nu står det klart vilka profiler som programleder SVT-succén i år.
Annons
Hela startfältet för Melodifestivalen 2021Brand logo
Hela startfältet för Melodifestivalen 2021

Förra året hann Melodifestivalen precis ta slut innan pandemin slog till ordentligt i Sverige. Vinnarna The mamas fick däremot aldrig bege sig till Eurovision Song Contest och representera Sverige, då den internationella tävlingen ställdes in.

Länge var det sedan oklart om det skulle kunna bli något Melodifestivalen 2021 men till slut kunde SVT bekräfta att det blir av – däremot på ett annat sätt. Det blir ingen vanlig Mello-turné som det annars alltid är utan hela festivalen går av stapeln från Annexet i Stockholm. Inte heller kommer någon publik infinna sig på plats, utan tittarna kommer vara helt och hållet hemma i tv-sofforna.

Under hösten har rykten och spekulationer cirkulerat om vilka artister som ska underhålla Sverige med sina nya låtar och framträdanden i Melodifestivalen 2021. Och i början av december kunde namnen äntligen avslöjas på riktigt. Det blir båda riktiga veteraner och nybörjare som gör upp i musiktävlingen i år. Bland annat medverkar Charlotte Perrelli, Danny Saucedo, Eric Saade och förra årets vinnare The mamas. Se hela listan med alla tävlande här!

Annons

De är programledare för Melodifestivalen 2021

Men även om vi nu under en längre tid vetat vilka som ska sjunga på scenen så har en annan stor fråga lämnats obesvarad, vilka ska leda festivalen i år? Under tisdagen bekräftades detta. Det har under årens gång varit olika antal programledare och i år har SVT tagit i ordentligt. Det blir nämligen hela åtta stycken och det är minst sagt folkkära profiler som fått uppdraget.

Det är sedan tidigare känt att kommande Melodifestival blir Christer Björkmans sista, detta efter att ha arbetat med festivalen i 20 års tid. Så vilka kommer finnas med vid Christers sida, under hans sista festival? Måns Zelmerlöw, Jason ”Timbuktu” Diaketé, Lena Philipsson, Shirley Clamp, Oscar Zia, Anis Don Demina, Shima Niavarani och Pär Andersson kommer alla vara med och leda Melodifestivalen 2021. Inte nog med detta kommer alltså Christer Björkman att medverka under alla programmen.

Annons

– I år vill vi maximera de sex programmen med olika underhållningsvärde vilket vår varierade och färgsprakande kavalkad av programledare garanterar, säger Melodifestivalens exekutive producent Christel Willers.

Vid ett senare tillfälle kunde SVT avslöja att även Pernilla Wahlgren är klar som ytterligare en av programledarna. Läs om varför hennes namn presenterades senare än de andra här!

Så här ser schemat ut för vilka program, vilken programledare sköter:

Deltävling 1: Lena Philipsson

Deltävling 2: Anis Don Demina och Oscar Zia

Deltävling 3: Jason ”Timbuktu” Diaketé

Deltävling 4: Per Andersson och Pernilla Wahlgren

Andra chansen: Shirley Clamp

Finalen: Måns Zelmerlöw och Shima Niavarani

– Det var oerhört lätt att tacka ja det här året, för att hylla Christer, säger Måns Zelmerlöw om uppdraget i SVT:s Morgonstudio.

Melodifestivalen 2021 startar lördag 6 februari klockan 20.00 i SVT och SVT play.

Annons