LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

SVT:s problem med Pernilla Wahlgren inför Melodifestivalen 2021

11 jan, 2021 
Pernilla Wahlgren och Per andersson
FOTO: Karin Törnblom/TT
Hela nio programledare hade presenterats för Melodifestivalen 2021.
Nu avslöjar SVT att Pernilla Wahlgren dessutom tar sig an att leda den direktsända showen.
Men varför presenterades hon egentligen så mycket senare?
Annons
Hela startfältet för Melodifestivalen 2021Brand logo
Hela startfältet för Melodifestivalen 2021

För en vecka sedan avslöjade SVT vilka som ska leda Melodifestivalen 2021. Det visade sig vara en kändistät lista som kanalen kunde presentera. Måns Zelmerlöw, Jason ”Timbuktu” Diaketé, Lena Philipsson, Shirley Clamp, Oscar Zia, Anis Don Demina, Shima Niavarani och Pär Andersson kommer alla vara med och leda Melodifestivalen 2021, detta tillsammans med Christer Björkman. Det är sedan tidigare känt att kommande Melodifestival blir Mello-legendaren Christers sista, detta efter att ha arbetat med festivalen i 20 års tid.

Pernilla Wahlgren klar som programledare för Melodifestivalen 2021

Under måndagsmorgonen dök plötsligt ytterligare ett namn upp bland programledarna. I SVT:s Morgonstudion presenterades nämligen den tionde personen som kommer att leda skutan under årets musikfest. Pernilla Wahlgren, 52, tar sig nämligen an rollen och kommer att leda deltävling fyra tillsammans med Per Andersson.

Annons

– Efter att ha tävlat fem gånger i Mello, så ska det bli otroligt roligt att nu få vara med och leda programmet. Dessutom tillsammans med Per Andersson! Jag ser fram emot detta så mycket, säger Pernilla Wahlgren i ett pressmeddelande.

Men varför presenterades hon så pass mycket senare än de andra programledarna? Jo, det visar sig nämligen varit problem avslöjar nu SVT.

– Vi är så glada över att kunna presentera Pernilla Wahlgren som en av årets programledare. Hon har sedan länge varit klar för rollen, men praktiska detaljer kring kommersiella uppdrag måste lösas innan vi kunde gå ut med hennes namn. Per och Pernilla har redan visioner för deltävling fyra. Vi kommer att få en oväntad kväll där vad som helst kan hända, säger exekutive producenten Christel Willers.

Så blir Melodifestivalen 2021 – stora ändringen

Under en längre tid stod det oklart om det skulle kunna bli något Melodifestivalen 2021 men till slut kunde SVT bekräfta att det blir av – däremot på ett annat sätt. Det blir ingen vanlig Mello-turné som det annars alltid är utan hela festivalen går av stapeln från Annexet i Stockholm. Inte heller kommer någon publik infinna sig på plats, utan tittarna kommer vara helt och hållet hemma i tv-sofforna.

Melodifestivalen 2021 startar lördag 6 februari klockan 20.00 i SVT och SVT play.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons