TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Allt du vill veta om Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen

08 mar, 2019 
Lina Arvidsson
Liam Liamoo Cacatian Thomassen i Melodifestivalen 2019
Från Idol-vinst till Melodifestivalen. Liam "Liamoo" Cacatian Thomassen ser fram emot att återigen inta Mello-scenen. Här är allt du behöver veta om honom.
Annons

På lördag är det final i Melodifestivalen. Både Mello-fans och artister laddar inför årets hetaste tv-kväll. En av finalisterna är Liamoo, eller Liam Cacatian Thomassen, 21, som han egentligen heter.

Smeknamnet Liamoo har funnits med enda sedan han var liten. När han växte upp i Göteborg spelade han ofta fotboll och det var där namnet uppstod.

Liam Cacatian Thomassen slog igenom 2016 när han tog hem segern i TV4-tävlingen Idol där han i finalen vann han över den då 16-åriga Rebecka Karlsson.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Efter Idol-segern tog Liams karriär fart och han skrev skivkontrakt med Universal Music Sweden. Sedan åkte han till Los Angeles under en period där jobbade på sin musik. Förra året släppte artisten albumet Journey Part 1 och han har också släppt flera singlar.

Tävlar med Idol-Hanna Ferm

I år stiger 21-åriga Liam Cacatian Thomassen upp på Melodifestivalens scen tillsammans med Hanna Ferm, 18, där de framför kärleksballaden Hold you.

Annons

Det är inte första gången Liam deltar i Melodifestivalen. Förra året gick han direkt till final med låten Last Breath som hamnade på en sjundeplats.

Trots att Liam Cacatian Thomassen kan sjunga om kärlek med sann inlevelse har han inte haft så lätt med kärleken i sitt liv. När han ställde upp i Melodifestivalen 2018 fick han sitt hjärta krossat – bara dagar innan scenframträdandet.

– Jag har typ dejtat en tjej och jag vet inte … det blev kallt på sistone och sen fick jag reda på från en annan att hon träffar en helt annan människa från Stockholm, berättade Liam i en intervju i Power Hit Radio i februari i år.

Funnit kärleken efter sorgen

Trots att kärlekssveket tog hårt på honom säger Liam Cacatian Thomassen att han återigen vågat öppna sig och också funnit kärleken igen. Men vem hans nya flickvän är vill Liam inte avslöja – inte ännu i alla fall.

– Hon är snäll, omtänksam, söt, hon har fint leende, fina ögon, har Liam sagt till Hänt.

Att delta i Melodifestivalen tar förstås mycket tid i anspråk och Liam intygar att hans nya kärlek stöttar honom under resan.

– Ja, men det finns väl en människa som kommit närmare mig än någon annan förr. Hon ger mig stöd, har Liam Cacatian Thomassen sagt till Hänt.

FOTO: Claudio Bresciani/TT, Eero Hannukainen/TT

Annons