Elisa Lindström i tårar – efter familjekampen med maken och dottern

Elisa Lindström

Elisa Lindström är högaktuell i Melodifestivalen 2021.
Men vägen dit har inte varit helt lätt.
Den senaste tiden har hon nämligen kämpat för att inte knäckas.
– Väldigt svag och trött, säger hon.

Elisa Lindström Frykén, 29, slog igenom som sångerska i dansbandet Elisa's. Bandet har haft en hel del framgångar ihop och bland annat vunnit Dansbandskampen år 2010.

År 2013 medverkade hon i Körslaget som körledare och kammade faktiskt hem hela tävlingen! Den andra vinsten hon plockade hem var i Let's dance år 2016. Hon tävlade då tillsammans med proffsdansaren Yvo Eussen och sopade banan helt enkelt med motståndet.

Let's dance-finalen 2016

Elisa vann över Bianca Ingrosso i finalen.

Foto: TT

År 2020 var Elisa med och tävlade i TV4:s succéprogram Stjärnornas stjärna där hon landade på en tredje plats.

Och nu är Elisa högaktuell igen då hon stället upp i den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2021. Hennes bidrag heter Den du är och är skriven av Elisa själv tillsammans med Bobby Ljunggren och Ingela Pling Forsman.

Elisa är aktuell i Mello – efter tuffa tiden

Elisa har faktiskt ställt upp i Mello tidigare, närmare bestämt år 2014 då hon tävlade med bidraget Casanova. Men det blev varken finalplats eller andra chansen, då hon slutade på en femteplats i deltävlingen.

Sedan dess har det hänt mycket för artisten. Hon har hunnit gifta sig med maken Markus Frykén, 30, och tillsammans med honom har hon fått dottern Irma, 2. En annan livsförändring som Elisa gjort är att hon tagit med sig den lilla familjen och flyttat från Stockholm till Mariestad.

LÄS MER: Därför ställer Charlotte Perrelli upp i Melodifestivalen 2021

I och med det tuffa corona-året blev kombinationen mellan barn och jobb till slut för tuff och i somras var Elisa nära en kollaps.

– Att föda barn är ju påfrestande, och att nära ett barn också och jag har jobbat ganska mycket sedan hon kom, säger Elisa Lindström till Expressen och fortsätter:

– Jag blev väldigt svag och trött, och det första som ryker är hår och naglar. Det var som att mina muskler och leder sa ifrån.

Kampen med familjen inför Melodifestivalen

Men det var inte bara kroppen som sa ifrån, det var även tufft på den ekonomiska fronten.

– Det har inte varit så bra. Min man har fått använda upp alla sina besparingar.. Så har det ju varit för alla i branschen, så man hoppas ju att man får börja jobba snart igen, för det är ju inte hållbart, säger hon till Expressen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Låten hon kommer sjunga i Melodifestivalen väcker starka känslor hos Elisa, och det har varit många tårar kopplade till låttexten den senaste tiden, berättar hon.

– Det har varit många vändor under den här processen som jag har gråtit. När jag såg koreografin till den första gången så kunde jag inte sluta gråta, och när Lars Wallin som gör kläderna, visade upp sin skiss så började jag gråta, säger hon.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Maja Suslin/TT

LÄS OCKSÅ: Elisa Lindströms ord om kärlekslyckan med maken Markus Frykén

LÄS OCKSÅ: Elisa Lindströms panikändring inför Stjärnornas stjärna

Senaste nytt