LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Här är alla deltagare i Stjärnornas stjärna 2020

20 feb, 2020 
AvIda Gustafsson
Den 14 mars har årets säsong av TV4:s Stjärnorna stjärna premiär.
Precis som föregående år är Petra Mede programledare – men vilka är det som ska tävla om vinsten?
Här är årets alla deltagande artister!
Annons
Allt om Amanda WinbergBrand logo
Allt om Amanda Winberg

TV4:s storsatsning Stjärnornas stjärna hade premiär under våren 2018. I musikprogrammet tävlar några av Sveriges mest folkkära artister och nya stjärnskott om att kamma hem vinsten genom att under säsongens gång uppträdda i en mängd olika genres.

Sedan starten för två år sedan har Stjärnornas stjärna programletts av Petra Mede, 49. Första säsongen tog Arvingarna-sångaren Casper Janebrink, 50, hem vinsten efter en final mot Ola Salo, 43, och i fjol stod Andreas Weise, 33, som vinnare.

Premiär för Stjärnornas stjärna

Den 14 mars har den tredje säsongen av Stjärnornas stjärna premiär på TV4. Likt de föregående åren är det återigen Petra Mede som programleder – men vilka är det som ska tävla om vinsten i år?

Tidigare kunde Hänt avslöja att den forne Idol-deltagaren Amanda Winberg, 23, är klar för årets säsong och nu har TV4 avslöjat alla årets artister.

Årets artister i Stjärnornas stjärna

Jon Henrik Fjällgren, 32.

Annons
Jon Henrik Fjällgren
Jon Henrik Fjällgren.

Jon Henrik Fjällgren blev ett välkänt ansikte för det svenska folket när han 2014 tog hem vinsten i TV4:s Talang. Sedan dess har han tävlat tre gånger i Melodifestivalen och alltid tagit sig till final och dessutom vann Jon Henrik Let’s dance 2018. Nu ger han sig in i ytterligare en tv-sänd tävling!

Jessica Andersson, 46.

Jessica Andersson
Jessica Andersson.
Annons

Ännu en Mello-veteran i årets startfält! Jessica Andersson har sedan genombrottet i TV3:s Fame factor 2002 tävlat i Melodifestivalen hela sju gånger. Första året, 2003, tog hon hem vinsten som ena halvan av duon Fame, och senast hon tävlade i programmet slutade hon på en elfte plats i finalen 2018.

David Lindgren, 37.

David Lindgren
David Lindgren.

David Lindgren började sin karriär som musikalartist innan han 2012 medverkade i Melodifestivalen för första gången. Sedan Mello-debuten har han tävlat ytterligare två gånger och dessutom programlett hela Melodifestivalen både 2017 och 2018.

Annons

Elisa Lindström, 28.

Elisa Lindström
Elisa Lindström.

Dansbandssångerskan Elisa Lindström har även hon tävlat i Melodifestivalen. 2014 medverkade hon med bidraget Casanova, men slogs ut i sin deltävling. Förutom Mello har Elisa tävlat i Tv4:s Let’s Dance samt Körslaget – två tävlingar hon dessutom vann.

Nicke Borg, 46.

Nicke Borg
Nicke Borg.
Annons

Sångaren och gitarristen Nicke Borg är främst känd som en del av hårdrocksbandet Backyard Babies. Förutom sin karriär med bandet har Nicke dessutom en stor solokarriär, och 2011 deltog han i Melodifestivalen med låten Leaving Home som tog sig ända till final.

Jacqueline ”Mapei” Cummings, 36.

Mapei
Mapei.

Artisten Mapei slog igenom redan 2007 när hon fick en stor succé med singeln Video Vixens. Låten blev en stor hit utomlands och 2013 gjorde hon comeback med låten Don’t Wait som spelades varm på radion. Så sent som i början av februari var hon nominerade i kategorin Årets pop under Grammis 2020.

Annons

Nano Omar, 33.

Nano
Nano Omar.

2017 slog artisten Nano igenom när han med låten Hold on tog sig direkt till final i Melodifestivalen. I finalen fick Nano nöja sig med en andraplats, men låten blev en stor hit och låt 18 veckor i rad som etta på Svensktoppen. Två år senare tävlade Nano återigen i Mello och tog sig ännu en gång till final.

Amanda Winberg, 23.

Amanda Winberg
Amanda Winberg.

Amanda Winberg slog igenom 2015 när hon medverkade i TV4:s Idol. Med sin unika blandning mellan rap och sång tog hon både tittarna och juryn med storm och kammade hem en andra plats i tävlingen. Idag går Amanda under artistnamnet AMWIN och har sedan Idol släppt flertalet låtar.

Stjärnornas stjärna har premiär klockan 20.00 den 14 mars på TV4, TV4 Play och C More.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Karin Törnblom/TT 

Annons