Därför ställer Charlotte Perrelli upp i Melodifestivalen 2021

Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli har tidigare sagt att hon inte kommer ställa upp i Melodifestivalen fler gånger.
Nu berättar hon för hänt om blixtvändningen.

Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli, 46, är vid det här laget ett känt namn i sångfesten Melodifestivalen. Inte mindre än fyra gånger har hon ställt upp i tävlingen och under deltävling 3 av Melodifestivalen 2021 är det dags igen.

Med två tidigare vinster i bagaget hoppas Charlotte att ännu en gång gå hela vägen och ta hem en första plats med låten Still Young.

Årets Melodifestivalen blir dock annorlunda från de gånger sångerskan varit med om i tävlingen tidigare. Denna gång kommer nämligen varken maken Anders Jensen eller något av barnen Adrian, Alvin, Angelo, Alessio eller Izabella kunna sitta i publiken. På grund av coronapandemin har SVT varit tvungna att vidta ett antal åtgärder för att kunna garantera deltagarnas säkerhet. En åtgärd är att familjen får heja på hemma från tv-soffan.

– De får inte vara på plats. Så Anders och ungarna får sitta hemma i soffan och heja. Men det känns lite konstigt att inte ha dem med, märkligt att inte få dela det här med dem ju, har Charlotte Perrelli berättat för Femina.

Stödet från familjen

Charlotte tvekar dock inte på att hon har familjens fulla stöd. I en intervju med Nyhetsmorgon berättade hon för en tid sedan att detta år skiljer sig stort från tidigare år. När Charlotte Perrelli ställde upp med låten Hero sa nämligen sonen Angelo att hon var galen som valde att delta i tävlingen. Enligt honom var låten så pass dålig att han var orolig för att hans mamma inte skulle få några röster.

LÄS MER: Harry och Meghan bryter helt med kungafamiljen

Inför årets medverkan har sonen dock en något annorlunda inställning till mamma Charlottes bidrag.

– Detta gillar dem. Och den här genren är ju inget som de vanligtvis lyssnar på, så det här ger mig lite hopp om tillvaron. Kanske går jag vidare, om jag har tur och om stjärnorna står rätt, säger Charlotte i intervjun med Femina.

Sanningen bakom vändningen

Men att Charlotte skulle göra en comeback som tävlande har länge varit oklart. I flera intervjuer har sångerskan nämligen sagt att Melodifestivalen inte längre är aktuellt för henne. För Hänt berättar hon om sanningen bakom beslutet:

– Asså jag är så kass på det där. Jag sa redan efter första gången att ”nej nu ska jag inte vara med mer” sen sa jag efter andra gången att ”Nä NU ska jag inte vara med mer”. Så jag borde väl ha lärt mig vid det här laget att man ska aldrig säga aldrig men jag vet inte.. det är ju ett roligt forum och det är svårt att säga nej när man får en riktigt bra låt för det är det som driver en. Man vill inte tacka nej när man får en riktigt bra låt, säger Charlotte Perrelli till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrelli om förändringen med Anders Jensen – efter gravidbeskedet

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrellis vassa svar – efter elaka kommentaren om hennes utseende

FOTO: TT/HÄNT