LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Prinsessan Sofias första bild på prins Julian efter förlossningen

31 mar, 2021 
Malin Ljung
Prinsessan Sofias bild på de tre sönerna och prins Carl Philip
För fem dagar sedan födde prinsessan Sofia sin tredje son, lilla prins Julian.
Nu bryter hon tystnaden – här är hennes första ord och egna bilder efter förlossningen.
Annons
Bebislycka – prinsessan Sofia och prins Carl Philip har fått sitt tredje barnBrand logo
Bebislycka – prinsessan Sofia och prins Carl Philip har fått sitt tredje barn

Under fredagsförmiddagen, den 26 mars, födde prinsessan Sofia sitt och prins Carl Philips tredje barn. Under graviditeten har de valt att inte ta reda på vilket kön bebisen hade, men det blev en liten pojke.

Riksmarskalksämbetet har glädjen att meddela att H.K.H Prinsessan Sofia fredagen den 26 mars 2021 klockan 11:19 nedkom med en frisk och välmående son på Danderyds sjukhus. Så väl mor som barn mår bra”, skrev hovet i ett pressmeddelande.

Redan några timmar efter förlossningen, under eftermiddagen, sågs prinsparet lämna förlossningen. De bar munskydd och prins Carl Philip bar försiktigt babyskyddet med familjens nyaste medlem.

Alexander och Gabriels reaktion på lillebror Julian

Sedan tidigare har paret sönerna prins Alexander, 4, och prins Gabriel,3, tillsammans – och det verkar onekligen som att bröderna mottagit sin lillebror med öppen famn.

– Hela familjen befinner sig väl och även de övriga bröderna har uppskattat detta på ett fint sätt, så de har tagit hand om den här lille personen på bästa sätt redan från början, berättade kungen under den sedvanliga konseljen när bebisens namn avslöjades.

Annons

Och namnet Sofia och Carl Philip valt är Julian, med mellannamnen Herbert Folke. Under konseljen stod det även klart att Julian kommer att få en prinstitel och vara hertig av Halland.

De första dagarna har familjen varit hemma på Villa Solbacken på Djurgården i Stockholm. De har fått besök av bland andra de stolta farföräldrarna; kung Carl Gustaf och drottning Silvia. Även Sofias familj i form av Erik och Marie Hellqvist har med all sannolikhet även besökt de nyblivna trebarnsföräldrarna för att hälsa det nyaste barnbarnet välkommet.

En som däremot lyst med sin frånvaro och inte uttalat sig om födseln förrän nu är den nyblivna trebarnsmamman – prinsessan Sofia. Men nu, under onsdagsförmiddagen, bröt hon tystnaden efter förlossningen och publicerade två bilder på prinsparets Instagram.

Sofias egna ord efter förlossningen

Bilderna föreställer de tre bröderna tillsammans där man kan se hur Julian ligger mellan Alexander och Gabriel som leende tittar ner på sin lillebror.

Annons

Den andra bilden i bildspelet kan dock vara det gulligaste, där kramar nämligen Alexander sin lillebror hjärtligt – med en storebrors kärleksfyllda blick. Bakom Alexander sitter pappa Carl Philip och håller en hand på sin äldsta son, samtidigt som han har en beskyddande vilande hand på Gabriels huvud som ligger på Julians andra sida.

Sofia verkar onekligen tagen av att nu har tre fina söner, och det märks att hon skriver med hela sitt hjärta:

”Livet gav mig inte bara en utan fyra vackra prinsar”, skriver prinsessan Sofia med ett hjärta och fortsätter:

”Ett innerligt tack från oss för alla varma gratulationer i samband med Julians nedkomst”.

På kort tid har inlägget gillats och kommenterats av tusentals personer.

FOTO: TT, Instagram.com/prinsparet

Annons