LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Christer Björkman bryter tystnaden om okända otroheten

30 mar, 2021 
Christer Björkman och maken Martin
Christer Björkman har delat livet med kärleken Martin Kagemark i över 20 år. I senaste avsnittet av Tillsammans med Strömstedts avslöjar han nu den okända otroheten mot ex-pojkvännen.
Annons
Här är alla par som gästar Tillsammans med Strömstedt säsong 4Brand logo
Här är alla par som gästar Tillsammans med Strömstedt säsong 4

Det var år 2000 som Christer Björkman gifte sig med 17 år yngre kärleken Martin Kagemark. Paret har alltså varit äkta makar i 20 år och är fortfarande väldigt förälskade i varandra. Nyligen meddelande dock Christer att han ska sluta jobba med Melodifestivalen och ge sig iväg till USA på nya äventyr utan kärleken.

I det senaste avsnittet av Tillsammans med Strömstedts åker Jenny och Niklas Strömstedt hem till paret för att komma dem närmre in på livet. Och då får de in i detalj veta exakt hur det gick till när Christer och Martin träffades för 23 år sedan.

Så träffades Christer och Martin

– Vi träffades när jag gjorde en kort utflykt i musikalvärlden, jag hade fått en roll i West side story. Och Martin var då en av de här latinokillarna, berättar Christer i programmet.

Det var när Christer bjöd in till en efterfest som de kysstes för första gången.

– Jag var helt ny, det är jättemycket nya människor. Och sen så hade Christer en efterfest och då kysser vi varandra, säger Martin.

Annons

Ingen av dem vill ta ansvar för kyssen, men vi kan utan tvekan konstatera att den förändrade deras liv.

– Och ingen av oss tar väl riktigt på sig vem det var som tog initiativet till det där. Men det hände i alla fall och så vaknade man dagen efter med de där läpparna. Värmen, smaken. Och sen så var det rätt kört för mig ganska snabbt, säger Christer.

Martins konfrontation om Christers otrohet

Senare när de var tillbaka på teatern valde Martin att konfrontera Christer om kyssen. Han gick in i Christers loge, som han då delade med Petra Nielsen, och sa att det här går inte.

– Du är för gammal, du är känd och så har du ett förhållande så det här går tyvärr inte. Och så gick jag, berättar Martin.

Tur i oturen var det för Christer att Petra befann sig i logen med honom då hon direkt snappade upp vad som hänt. Hon konstaterade att Christer hade fallit för Martin och hjälpte honom att lägga upp en plan för att få honom.

Annons

– Hennes första råd var ignorera, ge honom det tysta bemötandet. Se honom inte, hör honom inte, han betyder ingenting, berättar Christer.

Sagt och gjort, men det var något som Martin inte orkade med.

– Så det gjorde han i en månad på teatern, och det gör man inte på en teater för där är man vän och man hälsar. Då så sa jag: kan vi inte vara vänner?, berättar Martin.

Men Petra låg steget före och hade redan en plan för vad Christer skulle svara på det.

– Då hade hon också sagt till mig vad jag skulle säga om det här skulle hända och det var ’jag behöver inte fler vänner, jag har vänner’, berättar Christer.

Här reagerar Niklas och säger att det var taskigt av honom och Christer håller med. Men sen kom resten av historien fram:

– Då sa han att jag kan inte göra någonting åt att jag är känd, jag kan inte göra någonting åt att jag är gammal men jag har gjort slut med min pojkvän. Och då föll jag ju, berättar Martin och fortsätter medan Jenny blir så berörd att tårarna kommer krypandes:

– Och sen dess är det ju vi två. 23 år senare.

Annons