Prins Harrys förbud på drottning Elizabeths begravning

Prins Harry

Drottning Elizabeths död chockade hela världen.
Begravningen stundar på måndag den 19 september.
Men nu stoppas barnbarnet prins Harry av sin far.
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronen
0:39

Efter reklamen: Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronen

(0:39)

Slå på ljud

Storbritanniens regent drottning Elizabeth somnade stillsamt in Blamoral castle i Skottland den 8 september, vid 96 års ålder. Vid tidpunkten av hennes död hade drottningen suttit på tronen i ofattbara 70 år. Nu sörjs hon av hela nationen.

Barnbarnet prins Harry, 37, var en av de familjemedlemmar som med ilfart försökte ta sig till Skottland för att säga farväl, efter att monarkens läkare varnat för att hälsotillståndet var svajigt.

Dessvärre hann prinsen inte fram i tid. Nu stoppas han även på drottningens begravning måndagen den 19 september.

Detaljerna kring drottning Elizabeths sista färd och begravning

Under tisdagen flögs drottningens kista från Edinburgh till London; staden där hennes sista kroppsliga vila väntar.

Efter en uppmärksammad kortege från Buckingham palace till Westminister hall, ligger kistan nu på plats för att låta nationens invånare ta ett sista farväl av drottningen vid en så kallad lit de parade, uppger TT.

Under måndagsmorgonen den 19 september kommer kistan att flyttas till Westminister abbey för begravningen, som enligt flera brittiska medier kommer att äga rum klockan 11 svensk tid.

Lars Wallin om kronprinsessan Victorias val att klä sig

Se klippet här!

Prins Harrys stoppas från drottning Elizabeths begravning

Det är ingen hemlighet att det varit kyligt mellan det brittiska kungahuset och prins Harry enda sedan han gifte sig med Meghan Markle, 41, och flyttade till USA, i samband med att han tog ett steg tillbaka från det kungliga arbetet för att bli mer självständig.

Sedan drottningens död har Harry, på brodern prins Williams, 40, initiativ återförenats. Men frågan är om relationen går att läka helt och hållet? Nu stoppas nämligen prinsen på drottningens stundande begravning på måndag.

Efter drottningens död har prins Harrys pappa officiellt utropats till kung Charles III, 73, och kungen har förbjudit sonen från att bära uniform på begravningen. Anledningen är en policy som innebär att bara ”arbetande kungligheter” får bära uniform på den högtidliga begravningen. Prinsen faller inte under den kategorin, rapporter The sun.

Kungen ska ha brutit denna regel för att tillåta sin egen bror tillika den skandalomsusade prins Andrew, 62, att bära uniform på begravningen som ”en speciell markör för respekt”, enligt Lad bible.

Huruvida kungen ändrar sig och gör samma undantag för Harry återstår att se.

FOTO: Shutterstock Editorial

SENASTE NYTT!