LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prins Harry stoppad – fick inte säga farväl till drottning Elizabeth

09 sep, 2022 
Drottning Elizabeth, Prins Charles.
Drottning Elizabeth har lämnat oss och nu sörjs hon av hela världen.
Men någon som inte hann ta farväl av drottningen var hennes barnbarn Prins Harry.
Annons
Drottning Elizabeth död – 96 år gammalBrand logo
Drottning Elizabeth död – 96 år gammal

Nyligen möttes vi av den tragiska nyheten att drottning Elizabeth hade avlidit. Drottningen blev 96 år gammal och hon somnade in i sitt hem Balmoral castle i Skottland.

Under torsdagskvällen larmade läkarna om att hennes tillstånd var ostabilt och flera nära och kära tog sig dit snabbare än kvickt. Men någon som tyvärr inte hann ta farväl var prins Harry.

Kung Charles stora sorg – efter drottningens död

Drottning Elizabeth hade fyra barn, kung Charles, prinsessan Anne, prins Andrew och prins Edward och nu är det Charles som tar över tronen.

I ett pressmeddelande uttryckte kung Charles sin stora sorg efter den tragiska nyheten att hans älskade mamma hade gått bort.

”Min älskade mammas död, hennes kungliga majestät drottningen, är en djup sorg för mig och alla mina familjemedlemmar. Vi sörjer djupt bortgången av en uppskattad suverän och en mycket älskad mor.”, skriver han och fortsätter:

”Jag vet att hennes bortgång kommer att kännas hårt över hela landet, rikena och samväldet och för hur många människor som helst världen över. Under den här perioden av sorg och förändring ber min familj och jag om respekt och den djupa tillgivenhet som drottningen alltid stod för.”

Kung Charles hann aldrig ta farväl av drottningen

Det finns tyvärr några som aldrig hann ta farväl av drottningen, Meghan Markle, hertiginna av Sussex, samt Kate Middleton, hertiginna av Cambridge. Men någon som försökte hinna för att ta farväl var drottningens barnbarn prins Harry. Enligt TMZ var prinsen i luften på väg till Balmoral när drottningen somnade in. Och han landade först ungefär 15 minuter senare.

Senare kunde prins Harry även fångas på bild ensam i baksätet av ett fordon som kunde antas vara på väg mot Balmoral. Strax efter 21 svensk tid rapporterade BBC att Harry anlänt till Balmoral. Först rapporterades det om att Meghan resta med Harry till Balmoral. Men nu rapporterar BBC att Meghan är kvar i London. Enligt en källa till Daily Mail är det möjligt att Meghan reser till Skottland under snar framtid.

FOTO: Gareth Fuller/TT, MEGA/TT

Annons