Kung Charles första ord om sorgen – efter drottning Elizabeths död

DROTTNING ELIZABETH, KUNG CHARLES

Drottning Elizabeth har lämnat oss och det är nu Kung Charles som sitter vid tronen.
Här är hans första ord om sorgen.
”En mycket älskad mor”, skriver Kung Charles i ett uttalande.
Drottning Elizabeth död – 96 år gammal
0:35

Efter reklamen: Drottning Elizabeth död – 96 år gammal

(0:35)

Slå på ljud

Drottning Elizabeth blev 96 år gammal och har nu somnat in i sitt hem Balmoral castle i Skottland. Under torsdagskvällen larmade läkarna om att hennes tillstånd var ostabilt. Barnen och barnbarnen tog sig dit snabbare än kvickt.

Några som däremot aldrig hann ta farväl av drottningen var Meghan Markle, hertiginna av Sussex, samt Kate Middleton, hertiginna av Cambridge. Däremot var deras makar Prins Harry och Prins William snabbt på plats hos sin farmor.

Drottning Elizabeth hade fyra barn, kung Charles, prinsessan Anne, prins Andrew och prins Edward. Nu har Charles utsetts till kung.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kung Charles första ord om sorgen – efter drottningens död

Det är i ett pressmeddelande som kung Charles nu uttrycker sin stora sorg efter deras älskade mamma, mormor, farmor och givetvis drottning.

”Min älskade mammas död, hennes kungliga majestät drottningen, är en djup sorg för mig och alla mina familjemedlemmar. Vi sörjer djupt bortgången av en uppskattad suverän och en mycket älskad mor.”, skriver han och fortsätter:

”Jag vet att hennes bortgång kommer att kännas hårt över hela landet, rikena och samväldet och för hur många människor som helst världen över. Under den här perioden av sorg och förändring ber min familj och jag om respekt och den djupa tillgivenhet som drottningen alltid stod för.”

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN