Meghan Markle fick inte ta farväl av drottning Elizabeth

Elizabeth, Meghan och Harry

Under torsdagskvällen kom beskedet att drottning Elizabeth är död. Barn och barnbarn tog sig dit så snabbt de kunde, men några som aldrig hann säga farväl är Meghan Markle och Kate Middleton.
Drottning Elizabeth död – 96 år gammal
0:35

Efter reklamen: Drottning Elizabeth död – 96 år gammal

(0:35)

Slå på ljud

Under torsdagseftermiddagen kom den oroväckande nyheten att Storbritanniens drottning Elizabeth II var under medicinsk tillsyn. Detta efter att läkarna skulle ha uttryckt en stark oro för drottningens hälsa, detta uppgav Buckingham Palace i ett uttalande.

”Till följd av ytterligare utvärderingar den här morgonen är drottningens läkare oroliga för hennes majestäts hälsa och har rekommenderat att hon stannar under medicinsk övervakning”, löd meddelandet.

Bara några timmar senare kom beskedet att drottning Elizabeth lämnat oss. Hon blev 96 år gammal.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Meghan och Kate fick aldrig ta farväl av drottningen

Enligt nyhetsbyrån Reuters ska både barn och barnbarn ha beordrats att ta sig till Barmoral slott i Skottland, där drottning Elizabeth befann sig. Flera människor samlades också utanför för att följa händelseförloppet.

Prins William lämnade Windsor omedelbart för att resa till drottningen. Men hertiginnan Kate stannade kvar för att ta hand om barnen prins George, 9, prinsessan Charlotte, 7 och prins Louis, 4, som gjorde sin första skoldag under torsdagen.

Med andra ord fick Kate aldrig ta farväl av drottningen. Inte heller Meghan fick chansen att ta farväl. Enligt People åkte prins Harry själv till Skottland för att vara nära sin farmor i denna kritiska stund.

Lyckligtvis befann sig Harry och Meghan redan i Europa för att närvara vid WellChild Awards, men deras uppdrag ställdes in efter nyheten om drottningens hälsa.

Meghan och Harrys skandalår

Den senaste tiden har det varit mycket rubriker kring prins Harry och Meghan, bland annat då Meghan anklagat kungafamiljen för att vara rasistisk och hovet för att vara känslokalla, detta sa hon i en intervju med Oprah Winfrey.

Relationen till kungafamiljen har med andra ord varit frostig den senaste tiden, men huruvida den var till just drottning Elizabeth i slutet är okänt.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN