LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilernaTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Så gick det sen för kärleksparen i Idol – allt om romanserna

09 sep, 2021 
AvLina Arvidsson
Idol har innehållit många romanser genom åren.
Hänt har tagit reda på hur det gick sen för kärleksparen – och hur de ser ut i dag.
Flera fascinerande öden utlovas!
Annons
Nu börjar Idolresan - se alla nyheter här!Brand logo
Nu börjar Idolresan - se alla nyheter här!

Hänt har grottat ned sig i åtta Idol-romanser. En del har ny kärlek att visa upp. Andra söker fortfarande...

✔︎ Romans: Stina Joelsson & Daniel Breitholtz 2004

Stina Joelsson och Daniel Breitholtz.
Stina Joelsson i Idol med Daniel Breitholtz 2004 och hur hon ser ut i dag.

Så gick snacket då: Stina Joelsson åkte ur Idol efter att ha sjungit Eye of the tiger från filmen Rocky III. Under hela Idol var juryn hård mot Stina som tog mycket illa vid sig av deras kritik. Men efter programmet blev Stina och jurymedlemmen Daniel Breitholtz, 43, ett par.

– Jag och Stina lärde känna varandra efter programmet. Vi började umgås och blev kära helt enkelt, sa Daniel Breitholtz då till Expressen.

Stina Joelsson och Daniel Breitholtz var tillsammans i två år innan förhållandet sprack. Daniel Breitholtz berättade då att de fortfarande stod på god fot med varandra.

Annons

– Jag vet det låter som en klyscha, men vi är fortfarande goda vänner, sa Idolprofilen.

I en intervju i Hänt förra året berättade Stina att hon och Daniel har sparsam kontakt.

– Ja, lite. Vi hörs ibland på sociala medier. Inget annat, sa Stina till Hänt.

Daniel Breitholtz och frun Jessica.
Daniel Breitholtz med frun Jessica.

Stina Joelsson idag: Redan under Idol-tiden hade Stina en dotter, Wacanti, som då var två år. För Hänt har hon berättat om det bästa som hänt sedan hennes medverkan i Idol.

– Att jag fått två barn till! sa Stina förra året.

Daniel Breitholtz idag: Daniel är gift med kärleken Jessica Breitholtz, 34. De har två barn tillsammans.

✔︎ Romans: Loreen & Daniel Lindström 2004

Loreen och Daniel Lindström 2005.
Loreen och Daniel 2005.

Så gick snacket då: Daniel Lindström tog hem segern i Idol 2004. Samma år tävlade också Euphoria-stjärnan Lorine ”Loreen” Talhaoui. Paret fann varandra och flyttade ihop i en lägenhet på Södermalm. Förhållandet höll i två år innan de skildes som vänner.

– Life's a bitch, sa Daniel Lindström till Expressen efter uppbrottet.

Daniel Lindström med familjen 2019.
Daniel med familjen 2019.

Daniel Lindström idag: Daniel är idag gift med kärleken Therese sedan 2006. De har tre barn tillsammans: Vincent, Milo och Lee.

Annons

Loreen idag: Loreen har tidigare berättat om sin bisexualitet. Annars är hon hemlighetsfull när det kommer till kärlekslivet. Hon har tidigare berättat att hon är tillsammans med en kille, som hon då kallade ”bondlurk”, utan att vilja avslöja hans namn.

I februari i år bekräftade hon att de fortfarande är ett par.

– Om jag säger så här, jag har kärlek i mitt liv. Jag sa bondlurk, men det är en jordad människa. Han är raka motsatsen till mig på många sätt. Jag är snabb och han är långsam. Jag är snygg och han är ful…, sa hon då med ett skratt till Aftonbladet.

✔︎ Romansen: Amanda Jenssen & Daniel Karlsson

Daniel Karlsson och Amanda Jenssen.
Daniel och Amanda 2008.

Så gick snacket då: Under Idol 2007 spreds ett envist rykte om att två av årets deltagare, Amanda Jenssen, 32, och Daniel ”The Moniker” Karlsson, 39, var ett par. De båda artisterna höll dock tyst om att de hade en annan relation än den som konkurrenter i tävlingen. Men efter finalen berättade de om sin kärlek och ett år senare var de fortfarande tillsammans.

Annons

Amanda Jenssen idag: Trots att Amanda fortsatt med musiken är hon en mycket privat person. 2019 var hon med i Så mycket bättre. Därefter har hon hållit sig undan medias uppmärksamhet.

Daniel Karlsson och Malin Olsson.
Daniel och Malin 2019.

Daniel Karlsson idag: Daniel ”The Moniker” Karlsson lever idag med sambon Malin Olsson. Tillsammans har de barnen Doris, 6, och Stellan, 2.

✔︎ Romansen: Anna Bergendahl & Jesper Blomberg 2008

Anna Bergendahl och Jesper Blomberg 2008.
Anna och Jesper 2008.

Det må ha varit Kevin Borg som tog hem segern i Idol 2008, men de hetaste känslorna ägde rum bakom scenen. Anna Bergendahl, 29, och Jesper Blomberg fann varandra i ett tidigt stadium av tävlingen.

Annons

– Jag tror att vi ”connectade” redan på slutaudition för flera månader sedan faktiskt. Vi har skrattat mycket och trivts väldigt bra ihop ända sedan dess, berättade Anna då.

Anna Bergendahl och Kristoffer Eriksson 2019.
Anna och Kristoffer 2019.

Anna Bergendahl idag: Anna har valt att hålla isär arbetet och privatlivet. Därför är hon mycket förtegen kring sitt kärleksliv. Men 2018 berättade hon om kärleken till musikern Kristoffer Eriksson.

– Jag är sambo och vi har bott ihop i tre och ett halvt år. Det är jätteroligt. Vi är kära och lyckliga, berättade Anna för Hänt i slutet av 2018.

Jesper Blomberg idag: Efter sin medverkan i Idol har Jesper Blomberg dragit sig undan från rampljuset.

✔︎ William Stridh & Kadiatou Holm Keita 2018

Kadiatou Holm Keita och William Strid 2008.
Kadiatou och William 2008.

Så gick snacket då: Mello-stjärnan William Stridh, 24, tog sig till topp fem i 2018 års omgång av Idol. Kadiatou Holm Keita, 19, tog sig ända till final där hon fick se sig slagen av Sebastian Walldén. Men de hängde inte läpp för det. Under inspelningen av Idol föll nämligen William och Kadiatou för varandra. Relationen varade i ett år innan de valde att gå skilda vägar.

Annons

William Stridh idag: När William Stridh tävlade med låten Molnljus i Melodifestivalen 2020, kort efter uppbrottet, ville han dock inte berätta huruvida låten, som har förlorad kärlek som tema, handlar om Kadiatou.

– Det är klart, mycket av grejerna har man ju varit med om. Sen om det är med henne eller tidigare ... Det är ju grejen när man skriver, man vill skriva något man kan relatera till, annars blir det ju fel att stå och sjunga en låt där man inte känner igen sig i någonting, sa han då till Expressen.

Kadiatou Holm Keita idag: Idol blev en riktig kickstart för Kadiatou och sedan sin medverkan i programmet har hon ägnat sig åt musiken till 100 procent.

– Jag jobbar mycket i studion och skriver låtar, säger Kadiatou till Hänt. Jag har utvecklats mycket på den fronten. Och ny musik är på g. Då kommer jag att vara den riktiga Kadiatou. Jag är inte riktigt den poppiga popartisten som kom fram i Idol. Jag har lärt känna mig själv de senaste åren.

Annons

Kadiatou har idag en partner, mer mycket mer än så vill hon inte säga.

– Men jag har en partner och jag är väldigt glad och lycklig. Jag känner mig stark, säger hon till Hänt.

✔︎ Romansen: Ambér Flores & William Segerdahl 2018

Ambér Flores och William Segerdahl.
Ambér och William 2018.

Så gick snacket då: Under 2018 års omgång av Idol var det fler romansrykten i omlopp än det om William Stridh & Kadiatou Holm Keita. Det cirkulerade också ett envist rykte om att Ambér Flores, 23, och William Segerdahl, 19, var ett par. Idol-deltagarnas nära relation fick många tv-tittare att undra om de båda blivit mer än vänner. För Hänt berättade dock Ambér sanningen om relationen och slog hål på ryktet.

– Alla frågar hela tiden. Men nej, det är fyra års skillnad mellan oss, det är ingenting. Vi är bara jättebra vänner, sa Ambér då till Hänt.

Annons

Hon underströk då också att både hon och William var singlar.

Ambér Flores liv idag: För Ambér blev Idol ett minne för livet som hjälpte henne att utvecklas.

– Efter Idol har jag vuxit otroligt mycket som person, lärt känna mig själv mycket mer och vet precis vart jag ska. Jag har träffat vänner för livet genom Idol vilket jag är otroligt tacksam över varje dag, säger Ambér Flores till Hänt.

Efter Idol har Ambér fortsatt jobba med musiken. Hon har släppt två låtar på svenska och mer musik väntas i höst.

Hon har också funnit kärleken – men kring detta är hon mer fåordig.

– Jag träffar någon kan man väl säga att jag gör. Vi får väl se vad framtiden bjuder på. Musiken är nummer ett just nu, säger Ambér Flores.

William Segerdahl.
William i dag.

William Segerdahls liv idag: William Segerdahl har fortsatt med musiken efter Idol. I maj släpptes låten Utan mig, tillsammans med artisten Malin Christin. Det verkar också som att det är musiken som är Williams stora kärlek för tillfället. När han medverkade i podden Vad har hänt? 2019 berättade han om sin relationsstatus.

Annons

– Ja, men det går väl framåt. Men det är så jävla svårt oavsett om det gör det eller inte, det är så svårt. Det är låter så dumt och klyschigt, men man jobbar så jävla mycket och du vet, man lägger så mycket tid på sig själv och på musiken och på allt det här, så det blir inte så mycket tid över tyvärr. Men vi får se, sa han då.

✔︎ Romansen: Anna-Sofia Monroy & Frans Walfridsson

Anna-Sofia Monroy och Frans Walfridsson 2015.
Anna-Sofia och Frans 2015.

Så gick snacket då: När Anna-Sofia Monroy, 22, och Frans Walfridsson, 23, tävlade i Idol 2015 föll de båda direkt för varandra. Under en tid höll de förhållandet hemligt, innan de gick ut offentligt med sin kärlek.

– Om vi är ett par? Jo det tror jag att vi är. Det är lite kärlek inblandat, sa Anna-Sofia då till Aftonbladet.

Annons

Efter säsongsfinalen berättade också Frans om relationen.

– Vi utvecklade en sjukt bra vänskap under Idol. Sedan har vi fattat tycke för varandra på fler sätt. Jag tycker om henne jättemycket, som mer än en vän. Det är fint, vi är glada över det, sa han då.

Två år senare meddelade Anna-Sofia på Instagram att paret gått skilda vägar.

”Min första kärlek och nu mitt första ex. Jag visste inte riktigt om det var något att skriva ut men vi har gemensamt bestämt att det är bäst så. Du har fått mig att uppleva kärlek och det kommer jag att vara dig evigt tacksam för”, skrev hon då.

Anna-Sofia Monroy idag: Efter Idol har Anna-Sofia Monroy gett ut musik under artistnamnet Sofia Monroy. Debuten Cautious följdes upp av låten Old fashioned 2019. Den senare ger en ledtråd till artistens kärleksliv.

– Ja, det är en kärlekssång, men inte en av de lyckliga. Jag antar att jag bara var trött på människor som inte kan bestämma sig och jag behövde få det ur mig, har Monroy sagt till popmuzik.se.

Annons

Frans Walfridsson idag: Frans var sjutton år när han var med i Idol. Det han tog med sig från programmet var insikten om att musiken är hans sanna passion.

– Innan var jag inte säker på att det var musik jag ville syssla med till 100 procent. Men efter Idol blev det naturligt att fortsätta med musiken. Jag ville testa och se vad som skulle bli av det. Jag var ju fett liten då, så det beror nog mer på att jag blivit äldre än på Idol, säger Frans Walfridsson till Hänt.

Till skillnad från förut står han inte längre på scenen. Istället har han gått in i studion som låtskrivare och producent.

– Jag skriver mest åt andra idag. Jag ser Idol som en poptävling och det har egentligen aldrig varit min typ av musik. Nu gör nästan bara hip hop åt olika svenska rappare, säger Frans.

Frans och Sofia Monroy träffas fortfarande ibland.

– Vi har jobbat i samma lokaler, så vi har stött på varandra där. Men vi hänger väl inte direkt, säger Frans.

Annons

När hans nuvarande kärleksliv kommer på tal blir han tyst.

– Det vill jag inte kommentera, säger Frans.

✔︎ Romansen: Minnah Karlsson & Jay Smith 2010

Minnah Karlsson och Jay Smith.
Minnah och Jay 2010.

Så gick snacket då: Inför Idol-finalen 2010 surrade det av rykten kring relationen mellan Minnah Karlsson, 32, och Jay Smith, 40.

– Ja, vi är mer än vänner. Något har hänt mellan oss och det kan jag inte ljuga om, sa Jay Smith dagen innan finalen.

Men under finalen uppstod tryckt stämning då Jays flickvän och tidigare fru, Sarah Smith stod i publiken. Jay tog då tillbaka det han sagt om Minnah. Både Jay och Minnah meddelade efter finalen att de bara var vänner.

Men kort efter finalen tog det slut mellan Jay och Sarah, som passade på att varna Minnah.

– Stackars lilla Minnah, hon kommer inte att få det lätt med honom, sa Sarah i januari 2011.

Men något definitivt besked om relationen med Minnah ville Jay inte ge då.

Minnah Karlsson idag: Efter Idol har Minnah fortsatt med musiken. 2010 kom det självbetitlade albumet Minnah Karlsson.

Jay Smith idag: Även Jay Smith har fortsatt jobba med musiken. Han har gett ut flera album, både som soloartist och med bandet Von Benzo.

Annons