Nikki Aminis känga till Nadja inför semifinalen: ”Problematiskt”

Nikki Amini och Nadja Holm

TT
Nadja Holm är en av de fyra idoler som är kvar inför fredagens semifinal av Idol 2020. Nadja har blivit en tittarfavorit med hennes vackra sångröst. Men nu får hon en rejäl känga av Nikki Amini.
– Inget underhållningsvärde, säger Nikki.
Nadja Holm sa upp sig från sitt jobb för att söka till Idol
Slå på ljud

Årets säsong av Idol börjar närma sig sitt slut. Efter fredagens semifinal är det bara självaste finalen som återstår och till skillnad från föregående år kommer den inte att hållas i Globen.

I förra veckans fredagsfinal var det dags för deltagarna att ta sig an kärlekstemat. Nova Luther, 16, Caspar Camitz, 26, Nadja Holm, 23, Paulina Pancenkov, 20, och Simon Karlsson, 26, klarade uppgiften med bravur. Men det är alltid någon som måste lämna och förra veckan blev det Simon.

Nu när det endast är Nova, Caspar, Paulina och Nadja kvar i tävlingen har juryn verkligen haft tid att lära känna dem och se deras styrkor och svagheter.

Nadja sa upp sig från jobbet för Idol

Nadja Holm är en av idolerna som verkligen utmärkt sig för sin ljuva sångröst. På hennes första audition i Sundsvall var det givet att hon skulle få en guldbiljett och Kishti Tomita, 57, utropade då ”Hallelujah” efter hon sjungit klart.

– Guldbiljett till dig!, sa Nikki Amini då.

Efter den dunder-succén gjorde Nadja ett livsavgörande val och valde att säga upp sig från banken där hon jobbade. Hon trivdes bra med sitt yrke men hon visste ändå att musik var det hon ville göra. Sagt och gjort! Här står hon på Idol-scenen och tiden på bank-jobbet är förbi.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Något som är nytt för i år är att jurymedlemmarna Nikki Amini, 36, och Alexander Kronlund, 48, har startat podden Idolpodden där de pratar om allt som hör programmet till.

Simon låtsades fria till Nadja efter att ha sjungit duett tillsammans.

Foto: TT

Nikki Aminis kritik mot Nadja Holm

I det senaste avsnittet av podden kommer de in på Nadja och det visar sig att Nikki har ett och annat att säga om idolen.

– Jag tycker att Nadja behöver jobba på förståelsen för den energi och känslan och det budskap som en låt är skapt för att förmedla, säger Nikki och fortsätter:

– Hon återkommer ju med samma svar båda fredagarna där jag har ifrågasatt själva framträdandet. Då säger hon hela tiden ”ja men jag har promenerat fram och tillbaks och jag har gått här och så”. Men det är, asså inte vad det handlar om, säger hon.

LÄS MER: Pär Lernström om hemligheten i Idol – dansk hjälp kallas in

Nikki menar att hon vill ha underhållning i Idol och även om skönsången är otroligt viktig så förväntar hon sig lite show också.

– Jag vill inte betala en artist flera hundra kronor för att kolla på en artist som liksom promenerar fram och tillbaks på scen. Det är inte ett underhållningsvärde för mig, konstaterar Nikki.

Enligt Nikki tar inte Nadja till sig av kritiken som hon får, vilket hon anser kan bli lite problematiskt då man endast borde se feedback som något positivt.

– Jag tycker faktiskt att det är lite problematiskt när man inte vill ta till sig kritik, som är menad för att utvecklas.

FOTO: Karin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: Pär Lernströms avlöjande om Idol-Caspars bestämda personlighetsdrag

LÄS OCKSÅ: Idol 2020: Nadja Holm om verkliga relationen till Simon Karlsson

FRÅN FÖRSTASIDAN