Pär Lernströms avlöjande om Idol-Caspars bestämda personlighetsdrag

Caspar Camitz och Pär Lernström

TT
På fredag är det semi-final i årets säsong av Idol.
Caspar är en av idolerna som fortfarande är kvar i tävlingen och nu avslöjar Pär Lernström en okänd detalj i hans personlighet.
– Mycket mer bestämd än man tror, säger Pär i Idolpodden.

Årets säsong av Idol börjar närma sig sitt slut. I förra veckans fredagsfinal var det dags för deltagarna att ta sig an kärlekstemat. Det var även första gången de sjöng två låtar var i programmet, bortsett från duetterna. Nova Luther, 16, Caspar Camitz, 26, Nadja Holm, 23, Paulina Pancenkov, 20, och Simon Karlsson, 26, klarade uppgiften med bravur. Men en tävling är ändå alltid en tävling och det blev Simon som fick lämna den gången.

Nu när det endast är fyra idoler kvar går musiktävlingen nu mot semifinal på fredag och då tävlar alltså Nova, Caspar, Paulina och Nadja om finalplatserna.

Till skillnad från föregående år så kommer inte årets idol-final att hållas i Globen, utan den går av stapeln i samma studio som fredagsfinalerna sänds.

Idolpodden gör succé

Något som är nytt för i år är också att jurymedlemmarna Nikki Amini, 36, och Alexander Kronlund, 48, har startat podden Idolpodden där de pratar om allt som hör programmet till. I det senaste avsnittet fick de besök av ingen mindre än programledaren Pär Lernström, 40.

Att Caspar är en lugn person är ingen nyhet och det menar Pär definitivt är en av hans styrkor. Men han menar också att bakom det lugna snacket och den "softa" jargongen finns det en bestämd person med starka åsikter och idéer.

– Vad det gäller Caspar så är hans största styrka, förutom att han har en begåvad röst, att han liksom har ett lugn som inte går att ro på, oavsett vad. Jag tror så här, jag tror att hela studion skulle kunna rasa och han skulle stå kvar och bara ”haha konstigt”, förklarar Pär.

Att Caspar har ett otroligt unikt lugn är något som både Nikki och Alex också kan hålla med om.

– Han skulle säga så här ”skönt haveri, det bara rasar”, skrattar Alex och pratar på samma sätt som Caspar.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Caspar Camitz och Pär Lernström
TT

Caspar är bestämd om sina åsikter

Pär tycker att alla idolerna som är kvar i tävlingen är unika på sina sätt men nu berättar han detaljer om Caspars verkliga personlighet.

– Caspar är ju ett unikum. Han är en oerhört, liksom vad ska man säga, en självspelande själ. Men som också är betydligt mer bestämd än vad man tror, säger Pär.

Många kanske tror att Caspar bara åker med och inte säger till om så mycket. Men nu poängterar Pär att så definitivt inte är fallet. Det dolda personlighetsdraget syns inte så mycket i tv, men bakom kulisserna har Caspar absolut ett och annat att säga till om.

LÄS MER: Det sänder TV4 kl 15.00 på julafton – när SVT visar Kalle Anka

– Man kanske kan tro att han bara slängs på låtar och accepterar det liksom ”ah ok den här kör jag”. Men så är det inte, han är faktiskt väldigt bestämd om sina åsikter. Det tror jag också är en nyckel till varför det gått så bra och då kan man ju också vara trygg i det man gör, förklarar Pär Lernström.

FOTO: Karin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: Nikki Amini om Nova Luthers miss i direktsändningen av Idol 2020

LÄS OCKSÅ: Veckans tema och låtarna deltagarna sjunger i semifinalen av Idol 2020