Här är allt vi vet om hur Idolfinalen 2020 kommer se ut

Idolfinalen 2020

FOTO: Karin Törnblom/TT
Finalen av Idol 2020 kommer bli lika annorlunda som resten av säsongen.
Det blir ingen scen i Globen, men det blir spektakulära gästartister!
Läs mer om Idolfinalen här!

Succéprogrammet Idol har haft en minst sagt annorlunda resa år 2020. Det började med många auditions digitalt för att sedan köra kvalfinal och fredagsfinaler utan publik. Orsaken till detta är givetvis den pandemi som råder världen över och TV4 valde även att låta idolerna uppträda på sina hotellrum den första fredagsfinalen.

Pär Lernström avslöjar

Som många Idol-fans har koll på brukar den spektakulära finalen hållas i Globen med häpnadsväckande gäster. Så blir det inte i år.

När Pär Lernström i den sjunde fredagsfinalen avslöjar för tittarna att det är ingen mindre än jurymedlemmen Alexander Kronlund som skrivit årets vinnarlåt så berättar han även att det inte blir en final i Globen.

– Det är ju väldigt roligt att konstatera att det är på den här scenen vi kommer att få uppleva det, säger Pär Lernström i Idol om Alexanders låt. Han fortsätter:

– För det är här inne som vi kommer att ha vår stora final. Vi kommer klämma in allt det som vi i vanliga fall trycker in i Globen här inne. Så ni kan ju förstå att det kommer bli rejäl feststämning i den här lokalen den fjärde december när det har blivit dags för final av Idol 2020.

Topp 13 Idol 2020

Topp 13 i Idol 2020.

FOTO: TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Zara Larsson och Sean Mendez gästar

Men där slutar inte Pär att leverera nyheter!

LÄS MER: Så mycket tjänar deltagarna och juryn i Idol 2020

Zara Larsson kommer att komma och ett koppel andra gästartister. Och våra två finalister kommer göra upp om segern, avslöjar Pär Lernström och avslutar med att konstatera:

– Det kommer bli en final att minnas!

I Idolpodden har även juryn avslöjat att det inte endast är Zara som gästar. Även världsartisten Sean Mendez ska gästa Idolfinalen via länk!

TV4:s svar om Idolfinalen 2020

Vad säger TV4 om finalen och att den inte kommer äga rum i Globen?

– Vi ser fram emot en spännande direktsänd final och tycker att det är extra roligt att Alexander Kronlund ligger bakom årets vinnarlåt, säger Malin Knave, exekutiv producent, till Hänt. Hon fortsätter:

– Däremot är det såklart jättetrist att vi i år inte kan ha finalen i Globen, men vi kommer bjuda på storslagen underhållning och idolerna i år håller skyhög nivå.

Idol sänds varje fredag klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

LÄS ÄVEN: Så långa och gamla är alla deltagare i Idol 2020

LÄS ÄVEN: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna

FOTO: Karin Törnblom/TT