Alla deltagare som gick vidare till fredagsfinalerna i Idol 2020

Juryns tvist.

Det blev en rejäl vändning under fredagens kvalfinal i Idol 2020.
Juryn valde nämligen att låta tretton gå vidare istället för tolv.

Hösten är kommen vilket innebär att Idol på TV4 är i fullgång. I årets jury ser vi de numera erfarna Nikki Amini, Kishti Tomita, Anders Bagge och Alexander Kronlund som åkt igenom landet för att hitta nya talanger.

Under veckan som gått har fem till sex tävlande sjungit varsin låt under vardagskvällarna och tittarna har fått rösta fram sina favoriter.

Till sist stod det klart åtta deltagare framröstade av tittarna till fredagens kvalfinal samt sex stycken som fått en ny chans genom så kallade ”wildcards” av juryn.

De som slogs om att bli kvar som topp 12 under fredagen var Herman Silow, Caspar Camitz, Niklas Hultberg, Affe Hagström, Nadja Holm, Nova Luther, Simon Karlsson, Tess Gustafsson, Maya Arctaedius, Indra Elg, Gabriel Abdulahad, Ella Hedström, Mattias Nederman och Paulina Pancenkov. 

Topp 13 i Idol 2020

Men i programmet tvistar de till det rejält i slutet och säger att juryn ger ut ytterligare ett wildcard vilket gör att det blir tretton stycken som får gå vidare istället för tolv. Detta gör att Paulina som tror att hon åkt ur, får vara kvar.

Det som till sist blev kvar i topp 13 var killarna Herman Silow,  Caspar Camitz, Niklas Hultberg, Affe Hagström, Simon Karlsson, Gabriel Abdulahad och Mattias Nederman. 

Bland tjejerna är nu Maya Arctaedius, Indra Elg,  Ella Hedström, Nadja Holm, Nova Luther och Paulina Pancenkov kvar.

Idolerna som fick wildcards av juryn

De som fick wildcards av juryn under kvällen var Mattias Nederman, Ella Hedström, Paulina Pancenkov, Indra Elg, Gabriel Abdulahad och Herman Silow.

Den som tyvärr åkte ur programmet blev Tess Gustafsson.

Caspars succé fick Kronlund att ställa sig på bordet

Caspar har blivit hyllad sedan sitt första framträdande i programmet. När den tredje kvalkvällen i Idol 2020 gick av stapeln sjöng Caspar låten  Brother av Matt Corby. 

Idol-juryn satt och njöt och hade ingen kritik att komma med när Caspar inväntade feedback efter sitt uppträdande. Istället blev han överöst med lovord och beröm från experterna och så även på sociala medier av tittarna.

Under fredagens kvalfinal blev det succé återigen för Caspar. Så pass att Alexander Kronlund ställde sig på bordet av lycka under hans framträdande.

FOTO: TT

LÄS OCKSÅ: Allt du vill veta om Maya Arctaedius i Idol 2020

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna