TV4-tittarnas kritik mot att två deltagare ska lämna Idol 2021

ANIS DON DEMINA, PÄR LERNSTRÖM

Idol 2021 går mot final i Globen, men för att ta sig dit måste fler personer lämna tävlingen.
I nästa avsnitt sägs det att två deltagare kommer behöva lämna tävlingen – och nu rasar tv-tittarna.
”Elakt”, skriver en tittare i en kommentar.
Se när "Idol"-deltagarna möter Ed Sheeran
Slå på ljud

Årets säsong av Idol är både spännande och oförutsägbar. Det har skett en hel del ändringar och nu kommer nästa överraskning.

En sak som är nytt för i år är att programledaren Pär Lernström har fått en sidekick i form av Anis don Demina. Hittills har Anis skött sin uppgift med bravur och hans positiva energi når ut hela vägen genom tv-rutan.

Något annat som är nytt för i år är den så kallade Idol-raketen. När Idol-turnén började sändas på tv så drog nämligen Anis don Demina igång ett sidoprogram, som bland andra deltagaren Jaqueline Mossberg, sökte till!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

TV4-tittarnas kritik mot nya röstningssystemet i Idol

Men vad som kanske är den största förändringen för i år är röstningssystemet. Istället för att rösta under fredagskvällen, när Idol sänds på TV4, har nu tittarna hela veckan på sig att lägga sina röster. Tanken är att man ska kunna kolla på Idol när som helst och ändå känna sig delaktig genom att kunna rösta.

Det här upplägget har lett till att det blir en artist varje vecka som inte får sjunga i fredagsfinalen, trots att man har repat och övat hela veckan. Detta har lett till en del kritik och tittarna tycker inte alls att det är speciellt schysst mot idolerna.

”Jättedåligt koncept!? Varför gör ni ens så. Som om idolerna behöver mer ångest och stress”, skriver bland annat en person om det nya systemet.

Deltagaren Siri Leijon var inte helt nöjd med hur röstningssystemet är upplagt och i en intervju med Expressen berättade hon om besvikelsen. Siri var den första som åkte ut ur Idol.

– I början tyckte jag att det var roligt att de skulle ändra upplägget. Men nu i efterhand har jag ändrat mig. Det var ett enormt stresspåslag, och det säger jag inte bara för att jag har åkt ut, sa hon då och fortsatte:

– Det var inte mysigt direkt att sitta där och vänta på att få sjunga i flera timmar.

TV4-tittarnas nya kritik mot upplägget i Idol 2021: ”Elakt”

I fredags avslöjade programledarna att det nästa vecka är två deltagare som måste lämna tävlingen. Det hela beror på att Daut Ajvaz fick livbojen av juryn för några veckor sedan. Detta betyder att det är en deltagare för mycket och för att få det att stämma rent schema-mässigt så måste två personer åka ut nästa gång.

Detta är något som upprör tittarna något enormt. De menar att det är väldigt elakt, speciellt när det är duett-tema.

”TVÅ stycken ska alltså inte få uppträda med artisten nästa fredag? Elakt alltså..”, skriver en tittare.

”Omg två kommer åka ut nästa vecka”, skriver en annan.

”Kommer alla få sjunga sina duetter trots att två ska åka?”, skriver en tredje.

Däremot är inte upplägget helt hugget i sten än, men enligt vad programledarna sa i fredags så verkar det helt klart som att det är två idoler som lämnar på fredag. Däremot är vissa tittare ganska skeptiska till att det faktiskt skulle kunna vara så.

”Tror inte på det. Alla måste ju få sjunga!!! De kan ju inte ta dit kändisar och inte låta dem sjunga.”

LÄS OCKSÅ: Idol-Fredriks kända familjemedlemmar

LÄS OCKSÅ: Dit ska Mirka flytta – stora glädjebeskedet

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN