Tittarna rasar efter att Pär Lindberg åkte ut ur Idol

Alexander Kronlund & Katia Mosally Idol

Den nya säsongen av Idol har fått en hel del kritik efter att ha infört ett nytt röstningssystem.
Nu rasar tittarna mot programmet efter händelsen med deltagaren Pär Lindberg.
Slå på ljud

Idol 2021 är i rullning och under säsongens andra fredagsfinal var det Pär Lindberg som fick lämna tävlingen. Nu är det bara 11 tävlande kvar i programmet, men efter juryns beslut i fredags är det nu många tittare som rasar.

Tv-tittarnas kritik mot nya röstningssättet

Årets säsong av programmet har fått ta emot en hel del kritik efter att de infört ett nytt röstningsmoment.

Det nya röstningssättet går till såhär: Istället för att tittarna endast kan rösta under programmets gång så har man nu möjlighet att rösta på sin favorit under hela veckan. Efter varje fredagsfinal öppnas nämligen telefonslussarna för att sedan vara öppna ända fram till nästa fredagsfinal.

Den idol som fått minst antal röster under veckans gång är den som blir tvungen att lämna tävlingen. Idolerna kommer att ropas upp en efter en för att få sjunga, och den som sedan står ensam kvar blir tvungen att lämna tävlingen – om inte juryn väljer att rädda deltagaren med sin enda livboj.

Och detta är ett system som inte har uppskattats så mycket hos tittarna.

NU GRATIS
Avslöjar: Hen tjänar bäst i Idol-juryn – oväntade Idol-deltagaren som utmanar

”Jättedåligt koncept!? Varför gör ni ens så. Som om idolerna behöver mer ångest och stress”, skriver bland annat en person om det nya systemet.

Tittarna rasar efter beslutet i Idol

Pär Lindberg var den som fick lämna i säsongens andra fredagsfinal efter att han framfört låten Carry You Home av James Blunt, och tyvärr inte blev räddad av juryn.

Till Aftonbladet berättar han att han inte var särskilt förvånad över att han röstades ut.

– Jag är inte jätteförvånad. Jag känner mig helt okej med att låta det här gänget få gå vidare, säger Pär och fortsätter:

– Jag fick ganska mycket kritik förra veckan, så jag tror tyvärr att mina låtval har gjort att folk kanske dömde boken efter dess omslag lite grann. Jag har tretusen grejer till jag kan bjuda på som folk inte kommer att få se nu.

På Idols Facebooksida strömmade kommentarer från besvikna tv-tittare snabbt in, detta eftersom tittarna ansåg att fel Idol åkte ut under fredagens livesändning:

”Sjukt besviken på att Pär måste lämna programmet då han borde fått vara kvar i tävlingen! Bra röst och dessutom går genom tv-rutan! Kanske borde man sluta titta på programmet så slipper man bli upprörd en fredagskväll!” , skriver en upprörd tv-tittare.

En annan skriver: ”Men vad är detta?? Så fel det blev att en av dagens bästa får åka hem? Hela omröstningen av TV4 under veckan är under all kritik!!! Skäms.”

”Pär var bäst ikväll, tillsammans med Birkir och får åka hem, dåligt val av juryn!!! Ingen annan briljerade ikväll, inga starka, ser ut att bli en medelmåttig säsong!!!”, skriver en tredje person.

LÄS OCKSÅ: Sanningen om Ed Sheeran i Idol – uppträdde inte live

LÄS OCKSÅ: Idol-Emma Petersson Håårds fina ord om familjen och nya pojkvännen

FOTO: Johanna Hanno/TT, Idol/TV4 Play

SENASTE NYTT!