TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Kishti Tomita om de brutala hoten – efter premiären av Idol

29 okt, 2022 
Kishti Tomita
Idol är ett av våra mest folkkära program.
Men nu berättar jury-medlemmen Kisthi Tomita om de brutala hoten.
– Säkerhetsvakter 24 timmar om dygnet, säger Kishti.
Annons
Se vad kändisarna har gjort för kriminellt: ”Polisen...”Brand logo
Se vad kändisarna har gjort för kriminellt: ”Polisen...”

Långköraren Idol är tillbaka i rutan för 18:e gången i ordningen. Och det är minst sagt en engagerande säsong.

Under förra veckan stod det efter att tittarna fått säga sitt klart att Ruby Lindén, 16, fått minst röster och skulle tvingas lämna tävlingen. Men så blev det inte – den eminenta juryn tog nämligen till sin enda livboj och räddade henne från att åka hem.

Detta resulterade i att hon likväl som de anda idolerna ställde sig på den stora scenen under fredagen för att sjunga duetter med etablerade artister. Ruby fick den stora äran att sjunga tillsammans med Cherrie och deras framträdande fick studion att fullkomligt koka och publiken reste sig upp.

Två deltagare tvingades lämna under fredagen

Men som vi alla är medvetna om är det röstningen som avgör vilken idol som tvingas lämna tävlingen. Under fredagen var det dessutom inte bara en som åkte ut – utan två. Detta med anledningen att Ruby räddades kvar av juryns livboj förra veckan.

Annons

I slutet av kvällen var det Ruby och Julien Keulen som hade uppträtt med Klara Hammarström som hade fått minst röster av tittarna och Idol-resan var därmed över för de två deltagarna.

Kishti Tomita om de brutala hoten – efter premiären av Idol

Kishti Tomita, 58, som är en av de eminenta jury-medlemmarna är med även denna säsong. Sanningen är den att hon var med redan i den allra första säsongen av Idol när det började sändas i Sverige 2004. I en öppenhjärtig intervju med Aftonbladet öppnar hon upp sig om de tuffa hoten som kom efter premiären 2004.

Idol-juryn var på den tiden betydligt hårdare än var de är idag – det är något hon medger. Men att de skulle tvingas ha livvakter dygnet runt var inget hon ens hade kunnat drömma om.

– Jag minns att jag stod på NK och Claes af Geijerstam ringde mig och ville läsa upp ett svar han hade skrivit på en lång artikel i DN där en stor artist hade skrivit om oss. Jag blev så chockad när jag förstod att det fanns officiella människor som manade till lynchning av oss, berättar Kisthi och fortsätter:

– Jag blev helt perplex och förstod inte hur man kan kunde göra något sådant som blev livshotande för oss som var med i Idol. Det var helt sjukt. Då skrev Claes ett svar som de tog in sedan i samma tidning som de måste göra när något blir livshotande. Det visade sig också bli det. Flera av oss behövde sedan ha säkerhetsvakter 24 timmar om dygnet för livhankens skull. I det sammanhanget var jag rädd att åka tunnelbana och bli nedputtad på spåret.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons